Hírek

Megfenyegették az LMP jelöltjeit

2010. szeptember 17., 12:29

A sikeres országgyűlési választások után már komolyabban veszik az LMP-t az ellenfelek is - mondta Karácsony Gergely, a párt országgyűlési képviselője a csütörtöki, Fő téren tartott sajtótájékoztatóján. A frakcióvezető-helyettes szerint a jelöltjeik elleni támadások miatt nem sikerült minden körzetben indulniuk Szombathelyen az októberi választáson.

Megfenyegették az LMP jelöltjeit

A másfél éve alakult párt arra számít, hogy Szombathelyen az országos átlagnál jobb eredményt fognak elérni az októberi megmérettetésen. Karácsony Gergely szerint sikerült megfelelő jelölteket állítaniuk a vasi megyeszékhelyen is, azonban néhányan már a kopogtató cédulák gyűjtésénél visszaléptek.  

Karácsony Gergely - országgyűlési képviselő, LMP
"Az országban számos helyen tapasztaltunk olyan incidenseket, támadásokat az LMP jelöltjei ellen, amit talán korábban nem gondoltunk volna, hogy ilyenek megtörténhetnek."

A tájékoztatón ott volt Bogáti András és Putz Attila képviselőjelölt is. Elmondták, hogy ők is kaptak telefonos fenyegetést, amelyben arra szólították fel őket, lépjenek vissza. Újságírói kérdésre Karácsony Gergely kijelentette: nem tesznek rendőrségi feljelentést, mert politikai ügyként kezelik a történteket.