MNB - 2
MNB

Hírek

Megalakult az Informatikai Bizottság

2011. március 10., 15:54
Megalakulása, 1990 óta Szombathely a szakmai működtetője a Megyei Jogú Városok Szövetsége Informatikai Bizottságnak. A 23 város érdekeit képviselő szervezet tavaly választotta a szakbizottság elnökévé dr. Puskás Tivadart.
Megalakult az Informatikai Bizottság

Ma a Városházán tartotta alakukuló ülését a bizottság, mely az elektronikus közigazgatás időszerű fejlesztési kérdéseiről is tanácskozott.

Egyre többen használják az internetet hivatalos ügyeik intézésére is. Az  elektronikus közigazgatás fejlesztése érdekében a szakemberek már dolgoznak az új informatikai modell bevezetésén.

Keringer Zsolt - titkár, MJVSZ Informatikai Bizottsága
"Eddig elsődlegesen a nagyvárosokban jelentek meg az e-közigazgatás elemei. Az ASP technológiával lehetőség van arra, hogy a kisebb településekre is elérjen az internet. Ezáltal elérhetővé válnak az állami szolgáltatások."


Egyszerűbb, költségkímélőbb,  felhasználóbarát lesz az elektronikus közigazgatás. A modell bevezetését az év végére tervezik, akkor már elérhetők lesznek a pályázati források is, amelyek minél több önkormányzat csatlakozását teszik majd lehetővé.

Lazáry Viktor - alpolgármester
"Nem kell minden önkormányzatnak magának kifejlesztenie ezeket a rendszereket, hanem egy sokkal olcsóbb, hatékonyabb működést lehetővé téve, ezeket a szolgáltatásokat egy központi rendszertől tudják igénybe venni."


Uniós támogatással már zaljik a Nemzeti Digitális Közmű projekt megvalósítása is, amelynek köszönhetően Magyarország összes településén elérhető lesz a nagy sebességű internet kapcsolat.