Hírek

Második szombathelyi sportágválasztó

2011. szeptember 06., 17:43

Pénteken és szombaton rendezik a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában és udvarán a II. Szombathelyi Nagy Sportágválasztót. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertették a szervezők.

Második szombathelyi sportágválasztó

Második alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Nagy Sportágválasztót. Idén több mint negyven sportágat próbálhatnak ki a helyszínen a gyerekek. A rendezvény forgatókönyve megegyezik a tavalyival, azaz pénteken az oktatási intézményeket várják a Savaria  Egyetemi Központba, míg szombaton családi nap lesz.

Dr. Gál László, elnök, SZOESE
Tavaly egy nagyon jól sikerült rendezvényt bonyolítottunk le. Éppen ezért inkább apróbb tapasztalatokat, finomításokat eszközöltünk. Például  rossz idő esetében is teljes értékű produkciót tartunk szem előtt. Biztos vagyok benne, hogy tavaly megnyerte a részt vevők tetszését és ezt kicsit talán fokozni is tudjuk az idén.

A rendezők a gyerekek számára idén megpróbálják még vonzóbbá tenni a Nagy Sportágválasztót. Ennek érdekében szinte valamennyi szombathelyi élsportoló meghívást kapott a rendezvényre.

Lazáry Viktor alpolgármester, Szombathely MJV
Azok a sportolók, akik a szombathelyi önkormányzattól, a szombathelyi emberektől bármilyen anyagi támogatást kapnak, azoknak kutya kötelességük, hogy az ilyen rendezvényeken megjelenjenek. Beszélgessenek a gyerekekkel és arra bíztassák őket, hogy ők is minél többet sportoljanak.

www.bdtf.hu

A sportbemutatók mellett idén is lesznek egészségügyi mérések: az érdeklődő gyerekek akár arra is választ kaphatnak, hogy milyen sportágakhoz ideális az alkatuk, felépítésük. A vizsgálatokra az egyetemi központ  honlapján lehet bejelentkezni.