Hírek

Második lett a bajnokságban a Viktória

2012. június 11., 16:56

Budapesten, az MTK otthonában szenvedett 4:1 arányú vereséget a Viktória-Trend Optika FC, így a szombathelyi elsőosztályú női labdarúgó csapat a bajnokság második helyén végzett.

Második lett a bajnokságban a Viktória

Budapesten, a Hungária körúti stadionban rendezték meg az NB I-es női labdarúgó-bajnokság rájátszásának utolsó körében az MTK Hungária FC-Viktória-Trend Optika FC csúcsrangadót, melynek tétéje a bajnoki aranyérem volt. Határozottan jól kezdte a derbit a szombathelyi csapat: a 19. percben Sipos Lilla lépett ki teljesen egyedül a fővárosi védők közül a balösszekötő helyén, ám óriási ziccerben a hazaiak hálóőrét, Szőcs Rékát  találta telibe. A kihagyott helyzet a későbbiekben aztán megbosszulta magát: a 37. percben ugyan Papp Dóra szabálytalanul szerzett labdát, ám átadását Pádár Anita már szabályos körülmények között lőtte Papp Eszter hálójába. A félidő hajrájában egy  vasi szöglet után Tóth Alexandra a keresztlécre emelt 16 méterről, így 1:0-ás MTK vezetésnél mehettek a szünetre a küzdő felek. Fordulás után nagyon hamar egyenlített a Viktória: Rácz  Zsófia 8 méterről vette be  Szőcs Réka kapuját. A folytatásban azonban megsérült a szombathelyiek két kulcsjátékosa,  Tóth Alexandra és Tálosi Szabina is, ezt pedig kegyetlenül kihasználták a budapestiek: a 65. percben Pádár Anita helyezett a jobb felső sarokba, majd a 75. minutumban Vágó Fanny bombázott a kapu közepébe. Ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A derbi utolsó pillanataiban Pádár Anita újabb találatával feltette a koronát saját, s csapata szereplésére is. Az MTK győzelme teljesen  megérdemelt, de a gólarány egy kicsit túlzott. A fővárosi kék-fehérek nem csak a meccset, hanem a bajnokságot is megnyerték.

Iszak Gábor vezetőedző, Viktória-Trend Optika FC
...


A Viktória csapata a tavaszi szezon elején még  6 ponttal vezetett az MTK előtt, így a bajnoki második helyezés óriási csalódás a szombathelyiek számára.

Tálosi Szabina csapatkapitány, Viktória-Trend Optika FC
...


A találkozó lefújása után az MLSZ funkcionárusai átadták a Viktória játékosainak, vezetőinek az ezüstérmeket. Az MTK csapatának pedig az önfeledt ünneplés jutott, ugyanis a budapestiek zsinórban harmadszor is bajnokok lettek.