Hírek

"Maradok! -Az én életem. Az én pénzem."

2011. január 04., 15:27

Nem kellett hosszasan sorban állnia a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon Czeglédy Csaba MSZP-s önkormányzati képviselőnek és Prisznyák Bejáminnak, a Societas szombathelyi elnökének, amikor benyújtották kérelmüket a magánnyugdíj tagságuk meghosszabbítására. A rövid procedúra utána sajtótájékoztatót tartottak "Az én életem, az én pénzem" címmel  az épület előtt.

 

Maradok! -Az én életem. Az én pénzem.

Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő úgy foglalt állást, hogy  méltánytalanul járt el a kormány, amikor olyan döntést hozott, hogy elveszítik az állami nyugdíj jogosultságukat azok, akik nem mondják fel magánnyugdíjpénztári tagságukat. Nehezményezte, hogy Szombathely nem fog részesülni abból a több mint 2000 milliárd forintból, amely így bekerül a költségvetésbe. Ebből többek között  Debrecenben építenek majd futball stadiont - mondta.

Dr.Czeglédy Csaba - önkormányzati képviselő, MSZP
"Arra kérjuk a Vas megyeiket és a szombathelyieket, hogy jól fontolják meg, hogyan döntenek."


Újságírói kérdésre a politikus elmondta: nem állítja azt, hogy mindenki jól jár azzal, ha megtartja magánnyugdíj pénztárbeli tagságát. Ezért arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyes emberek családi körben döntsenek arról, megéri-e nekik maradni vagy inkább az állam által garantált ellátást választani.