Hírek

Már most elkezdik a munkát a karnevál szervezői a jövő évi rendezvényre

2011. október 05., 16:23

Az idei historikus játék zárásaként tegnap este a Savaria Múzeumban a szponzoroknak köszönték meg a támogatást a szervezők. A Szombathelyi Televízió kiemelt Médiatámogatóként vehetett át oklevelet.

Már most elkezdik a munkát a karnevál szervezői a jövő évi rendezvényre

Puskás Tivadar
Büszke lehet az a város, ahol közép Európa legnagyobb historikus játékát rendezik

Így köszöntötte Puskás Tivadar a karnevál szponzorait és szervezőit kedden este a Savaria Múzeumban. A 12. historikus játékokra idén közel 105 ezren látogattak el. Szommer Ildikó karnevál igazgató összegezte a rendezvényt.

Szommer Ildikó
22 helyszínünk volt az idei évben, több mint amennyi eddig előfordult.

210 vásározó kínálta portékáit, 65 vendéglátóhely települt ki a karneválra. A három napra 310 programot kínáltak a szervezők, 41 művész mutatkozott be a művészetek utcájában. Érdekesség, hogy az idei évben mintegy 100 önkéntes vett részt a munkában. Bár a karnevál nemrég ért véget, a szervezők már most elkezdik a jövő évi rendezvény megtervezését. Október- novemberben keresik fel a szponzorokat.

Mérei Tamás, kuratóriumi elnök, Savaria Történelmi Karnevál Közalapítvány
Akkora híre lett a Varázsfuvolának és valószínűleg a rangja is akkora lett a fellépők és a körülmények hatására, és valószínűleg a látványelemekre annyira felfigyelt az országos közvélemény is, hogy sokkal inkább úgy érzem az előtárgyalásokból is megvan a tényleges a multinacionális cégek irányában, akik eddig nem támogatták a karnevált, hogy jelen legyenek a jövő évben is.

A szponzoroknak oklevéllel és ajándékkal köszönték meg a szervezők a támogatást. A Szombathelyi Televízió kiemelt médiatámogatóként vehetett át  elismerő oklevelet.