Hírek

Már folynak az új belgyógyászati tömb építésének előkészítő munkálatai

2012. március 13., 18:03

A Markusovszky-kórház 6 milliárd forintot nyert uniós pályázaton egy 6 szintes épület kialakítására. A közbeszerzési eljárás még tart, ezért legkorábban júniusban tudják aláríni a szerződést a kivitelezővel. Ekkor kezdődhet el a kékcsempés épület bontása.

Már folynak az új belgyógyászati tömb építésének előkészítő munkálatai

Az előkészítő munkákat a kórháznak kell elvégeztetnie, így már javában dolgoznak a szakemberek. Most az építkezéshez szükséges közművek csatlakoztatását kell megoldaniuk. Ezen kívül pedig a közlekedési rend kialakításán dolgoznak.

"A közlekedés miatt itt maximum egy sávot tudunk megtartani jó esetben."

Az építkezés során azonban ezt a középső részt várhatóan le kell majd zárni, ezért egy másik utat alakítottak ki az igazgatósági épület mellett. Szigorodni fognak a parkolási szabályok, ez érinti majd a dolgozókat is.

Prof. dr. Nagy Lajos vezérigazgató, Markusovszky Kórház
"A látogatók parkolására nem lesz lehetőség, a betegszállításra átmenetileg próbáljuk azt a szükséges, lehető legrövidebb időt biztosítani, ami ahhoz kell, hogy a beteget behozzák, illetve utána a hozzátartozó a gépjárművel kihajtson."

Erre azért van szükség, hogy a mentők, tűzoltók gond nélkül tudjanak majd közlekedni a kórház területén az útlezárások idején. Már elkészült az az összekötő folyosó is, melyen keresztül a munkálatok ideje alatt a betegeket szállítják egyik épületből a másikba. Az osztályok átköltöztetésével is jól állnak már - mondta el híradónknak Nagy Lajos. Már több épületrészt felszabadítottak a belgyógyászati tömbben lévő osztályok ideiglenes elhelyezésére.