Hírek

Magyar futballvezetők látogatása Vas megyében

2013. április 19., 18:05

A Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatói két napot töltöttek Vas megyében. Szombathelyen megtekintették a Haladás sporttelepét, valamint az Illés Akadémia komplexumát is. Tájékozódtak a tervezett fejlesztésekkel kapcsolatban.

Magyar futballvezetők látogatása Vas megyében

A Magyar Labdarúgó Szövetség 19 megyei igazgatója töltött el két napot  Vas megyében. A szakembereket Dobány Lajos kalauzolta, aki megmutatta többek között a Haladás sporttelepét, valamint az Illés Béla Labdarúgó Akadémiát is a vendégeknek.

Dobány Lajos,  Magyar Labdarúgó Szövetség Vas megyei igazgatója
“Alapvetően a szövetség munkarendjében bent van, hogy minden megyét meg kell látogatni, meg kell ismerni. A lényeg az, hogy az igazgatók információkat kapjanak arról, hogy országos szinten a megyék hogyan dolgoznak, milyen körülmények között működnek.”

A megyei igazgatók a Haladás sporttelepén szemügyre vették a lelátók állapotát, valamint a pálya  gyepszőnyegének  minőségét  is. A legnagyobb hatással azonban a nemrég telepített modern beléptető rendszer volt rájuk.

Benkő Tamás,  Magyar Labdarúgó Szövetség Pest  megyei igazgatója
“Jól látszik a Haladás létesítményein, hogy nem a mai kor szüleménye, hanem egy jóval régebbi időkre visszavezethető stadion. Amin azért láthatóak a létesítményfejlesztés  jelei, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség is központilag támogat.”

A vendégek elismerően nyilatkoztak az Illés Béla Labdarúgó Akadémia infrasrtruktúrájáról, valamint az ott folyó munkáról. Véleményük szerint az ilyen centrumok lehetnek a magyar labdarúgás felemelkedésének zálogai.