Hírek

Magyar Diáksportért

2011. június 22., 14:41

"Magyar Diáksportért" emlékérmet adományozott a Magyar Diáksport Szövetség dr. Varga Zoltánnak. A megyei sportigazgató a társadalmi szervezet fővárosban tartott közgyűlésén vehette át az elismerést.

Magyar Diáksportért

Az idei esztendőben a Magyar Diáksport Szövetség 21 sportvezető, pedagógus munkáját ismerte el, köszönte meg emlékérem átadásával. A díjazottak között volt volt dr. Varga Zoltán, a Vas Megyei Sporigazgatóság 21 esztendeje hivatalban lévő vezetője is.


Dr. Varga Zoltán - igazgató, Vas Megyei Sportigazgatóság
Ez az egyik legkedvesebb elismerés, hiszen ezt egy társadalmi szervezet adta. Kaptam én már Sólyom Lászlótól Magyar Köztársaság Arany Érdemrendet, kaptam Kuncze úrtól miniszteri dícséretet, de ez egy olyan dícséret volt, amit egy társadalmi zsűri, egy társadalmi elnökség adott.
 
A vasi sportigazgató elmondása szerint az elismerésből egy szelet mindenképpen a munkatársait illeti, valamint azokat a testnevelőket, akik a megye 108 oktatási intézményében tevékenykednek, szervezik a tanulók sportolását. Nem véletlen, hogy a diáksport területén Vas megye az élen jár: ebben a tanévben több mint 28 ezer diák vett részt a megye közel 200 sportrendezvényén. A vasi tanulók remekül szerepeltek a diákolimpia különböző sportágaiban is. A sportigazgató annak örül leginkább, hogy Vas megyében a csökkenő anyagi lehetőségek ellenére is él és virul a diáksport.