Hírek

Magyar Dal Napja vetélkedő a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban

2012. szeptember 12., 20:37

Az osztályok a mai és a már klasszikusnak számító hazai zenészekhez, zenekarokhoz kötődő feladatokat kaptak. A rendezvényt az iskola augusztusban alakult, elősorban könnyűzenét előadó kamarakórusának produkciói színesítették.

Magyar Dal Napja vetélkedő a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban

"Soha vissza nem jövök, nem jövök már."

Egy emberként énekelték a Premontrei Gimnázium diákjai Koncz Zsuzsa "Valahol egy Lány" című dalát az iskola dísztermében a Magyar Dal Napján.

Somos Dorottya Sára
"Nagyon jó volt. Szinte mindenki felállt, és hangosan, ordítva énekelt, hogy pontokat szerezzen, úgyhogy nagyon tetszett."

Először a felsőbb, majd az alsóbb tagozatos osztályoknak oldottak meg játékos feladatokat, amelyek mai, vagy a klasszikusnak számító magyar zenészekhez kötődtek.

Gájer Zsuzsanna - a kamarakórus vezetője, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
"Presser Gábor, Koncz Zsuzsa, Omega, szüleink korosztályának a zenéjét szeretnénk tovább adni. Nagyon fontos az értékes magyar zene népszerűsítése, de olyan játékos feladatokkal egészítettem ki azt a rendezvényt, hogy a mai előadók, tehát Majka, Punnany Massif, és így tovább, keresztrejtvény, párosítós feladat, dalfelismerés formájában mindenki előfodrult."

A verseny során a  dalokat az iskola nemrég  alakult kamarakórusa adta elő.

 "Zene az kell, mert körülölel, és nem veszünk majd el.",

A kórusnak egyelőre 20 tagja van, de a diákok visszajelzései szerint folyamatosan gyarapszik majd a létszám.

Szabó Veronika
"Én nagyon jól érzem magam ebben a kórusban. Végre könnyűzenei számokat is lehet tanulni, Eddig csak komolyzenét, illetve mást lehetett tanulni a kórusban. De Gájer Zsuzsanna tanárnővel áttértünk erre a könnyűzenei irányzatra."

A premontreisek A Magyar Dal Napját hagyományteremtő szándékkal rendezték meg meg. A mai nagysikerű rendezvény garancia lehet a folytatásra.