Hírek

Magánnyugdíjak és végkielégítések kérdése

2010. november 04., 15:41
"Ezentúl havonta meg szeretnénk ismételni a ezt találkozót a helyi sajtó képviselőivel és tájékoztatni őket a parlamentben végzett munkánkról" - hangzott azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyet Ipkovich György és Nemény András MSZP-s országgyűlési képviselők tartottak.
Magánnyugdíjak és végkielégítések kérdése

"Azt tapasztaljuk, hogy a Fidesz azért változtat az alkotmány bizonyos részein, hogy az aktuális problémák megoldásának törvényességi hátterét biztosítsa" - mondta Ipkovich György. Ez szerinte még a romló gazdasági helyzetben is elfogadhatatlan, úgy véli, más megoldásokat kell keresni például a magánnyugdíjak és a a végkielégítések kérdésénél.

dr. Ipkovich György - országgyűlési képviselő
"Mi azt mondjuk, ha van olyan pofátlanul magas végkielégítés, azt valamilyen módon kezeljük, ne alkotmány módosítással, hanem hozzunk közösen olyan jogszabályt, amely akadályozza azt."

A képviselő elmondta, hogy továbbra is figyelemmel kiséri a 86-os út építését és amennyiben negatív dolgokat tapasztal, szóvá teszi azt. Nemény András nem ért egyet az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítésével, szerinte nem szerencsés a társadalmi igazságosságot összevetni az alkotmánnyal. Kifejtette, a Fidesz fél az estleges negatív bírósági döntésektől, ezeket szeretnék megelőzni az alkotmány módosításával. Ő a szombathelyi repülőtér megépítését tartja a térség legfontosabb beruházásának, ezért örömét fejezte ki, hogy az a kormányváltás után is a kiemelt projektek között maradt.