Hírek

Ma van a Nemzetközi Vöröskereszt Napja

2012. május 08., 18:03

1828-ban ezen a napon született Henri Dunant (Anri Dünan) svájci üzletember, aki a segélyszervezetet megalapította. Hazánkban több mint 13 éve tevékenykednek vöröskeresztetesek. A vasi szervezet munkáját 3500 önkéntes segíti.

Ma van a  Nemzetközi Vöröskereszt Napja

Annamária adományokat hozott Vöröskereszt Domonkos úti irodájába. Nem először jár itt, a család már nem használt, de jó minőségű holmijaival rendszeresen ide jön.

Mészáros Annamária
"Különböző játékok, plüssállatok, DVD-k, amit kinőttek a gyerekek. Megunták és gondoltuk odaadjuk a rászolulóknak."

"1 és 2 és 3 és 4. Engedjük fel teljesen a mellkast."

Az újraélesztést gyakorolják vöröskeresztes diákok. Hetente egyszer tartanak itt megbeszélést. Ők nemcsak az adománygyűjtéssel segítik a szervezet munkáját, hanem különböző bemutatókon, versenyeken és képzéseken vesznek részt. Vas megyében összesen 3500 önkéntes segíti a Vöröskeresztet.

Szentkúti Szabolcs, önkéntesek területi vezetője, Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete
"Az ifistákra is elég sok feladat hárul. De eddig mindig mindenhol úgymond 110%-os teljesítményt sikerült nyújtani.

A Magyar Vöröskereszt 1881-ben alakult, 18 évvel azután, hogy Henry Dunant megalapította az idővel az egész világon elterjedt mozgalmat. A segélyszervezetet azért hozta létre mert szemtanúja volt annak, hogy sok háborús sebesült nem kapott megfelelő orvosi ellátást.

Vinczéné Kenedli Csilla, igazgató, Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete
"Ez 1859-ben volt Solferinóban, ahol nagyon sok harctéri sebesült volt. Henry Dunant svájci üzletember is ott volt ebben a háborúban és felismerte annak a lehetőségét, hogy ezeket a sebesülteket egyenlő bánásmódban részesítsék és ezért harcolt. Tehát gyakorlatilag így alakult meg a Vöröskereszt."

A vasi szervezet  május 11-én, pénteken rendezi az idei jótékonysági estjét, melynek bevételét az egészségileg károsodott gyermekek táboroztatásának javára fordítják majd.