Hírek

LUK-VMKIK együttműködés

2013. április 22., 18:10

A szombathelyi nagyvállalatok közül az LUK is együttműködési megállapodást kötött a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. A cég ezentúl tagdíjat fizet és igénybe veheti kamara szolgáltatásait.

LUK-VMKIK együttműködés

Tavaly ősszel adták át az LUK új üzemcsarnokát, azóta a szerszámkészítéshez, préseléshez, hőkezeléshez szükséges berendezések is megérkeztek. Így most már a nyersanyag megmunkálásától a késztermékig a teljes munkafolyamatot helyben tudják elvégezni. A bővítésnek köszönhetően 300 dolgozót is felvettek, és 2014 végéig újabb 400 fővel növekedhet a létszám. A megfelelően képzett munkaerő biztosításában a Kereskedelmi és Iparkamara támogatására is számítanak – mondta el az együttműködési megállapodás aláírása előtt a vállalat igazgatója.

Michael Reinig ügyvezető igazgató, LUK Savaria Kft.
Az elkövetkező években jelentős számú szakképzett munkaerőre lesz szükségünk, ezért kiemelkedő jelentőségű ez a megállapodás. Remélem, hogy a jövőben is jól tudunk majd együttműködni a kamarával.

A kamara elnöke szerint az együttműködési megállapodás mindkét fél számára előnyös.

Kovács Vince elnök, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Azért fontos, mert az önkéntes tagságból eredő előnyöket az LUK tudja hasznosítani, a nagyvállalati tapasztalatokat pedig a kamara tudja hasznosítani, és egy kölcsönös együttműködés keretein belül mindkettőnek véleményem szerint előnyökkel jár.

A tervek szerint a szakképzés és a felnőttképzés mellett üzletember-találkozók és más rendezvények segítik majd a kamara és tagjai közös munkáját.