Hírek

LMP: Zöld fordulat

2011. november 07., 23:01

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Lehet Más a Politika. A párt szeretné megnyerni az emberek támogatását  Zöld fordulat elnevezésű programjához. Ebben nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági kérdésekről is szó van. Az LMP szerint csak egy györkeresen új program vezetheti ki Magyarországot a mostani zsákutcából.

LMP: Zöld fordulat

Országos aláírágyűjtésbe kezdtett az LMP. Horváth Zoltán, a párt szombathelyi képviselője elmondta: a Zöld fordulat elnevezésű program több kérdést érint, amelyekben kikérik az emberek véleményét is.

Horváth zoltán, képviselő - LMP
5 kérdésről van szó, amelyek nagyrészt zöldkérdésekkel foglalkoznak, másik részük egyéb fontos témával, például a munka világával kapcsolatos illetve a gazdaság jelenlegi állapotával kapcsolatos.

Az LMP szerint az egykulcsos adórendszer igazságtalan, ezért el kell törölni. Nem értenek egyet a Munka Törvénykönyve tervezett módosításaival sem. A Zöld fordulat környezetvédelmi elképzelései az atomenergia helyett a megújuló energiaforrásokat helyezi előtérbe. Horváth Zoltán kiemelte: le kell állítani az iskolabezárásokat és a pénzelvonást az oktatástól. A Zöld fordulat utolsó pontjában igazságos megoldást követelnek a devizahiteleseknek. A következő napokban Szombathely több pontján is feltűnnek majd a az LMP képviselői, akik a Zöld fordulat programhoz kérik a lakosság támogatását. A petíció az LMP honlapján is elérhető.