MNB
MNB - 2

Hírek

LMP sajtótájékoztató közgyűlés után

2011. március 01., 14:03

Tartózkodott a költségvetés megszavazásától az LMP- mondta sajtótájékoztatóján Horváth Zoltán. A képviselő bejelentette, hogy a jövőben minden közgyűlés után elmondja majd véleményét a döntésekről az ökopolitikát markánsan megjelenítő párt.


LMP sajtótájékoztató közgyűlés után

A jelenlegi gazdasági állapotért egyaránt felelős a várost 8 évig irányító MSZP és a 2 éve közgyűlési többségben lévő Fidesz- mondta Horváth Zoltán. Az LMP tudomásul vette, hogy szükség van megszorító intézkedésekre, de a költségvetés elfogadásakor tartózkodott a szavazástól. Ennek oka- hangsúlyozta a képviselő, hogy nem tájékozódhattak időben a tervezetről.

"A Pénzügyi, Gazdasági és Jogi Bizottság két nappal a közgyűlés előtt látta a költségvetést, amit el kellett hogy fogadjunk. Az egyeztetésre semmilyen felelőssége nem volt az ellenzéknek és a szakbizottságoknak."

Nem fogadták el technikai módosító javaslataikat sem. Így a színház költségvetéséŰŰből nem került ki a Mediawave 15 millió forintos támogatása. Az LMP hiába kezdeményezte azt is, hogy a Kulturális és Civil Alap közös támogatási keretében ne szerepeljenek azok az összegek, amelyeket a feladatellátással megbízott egyesületek kapnak. Horváth Zoltán szerint most kevesebb pénzre több egyesületnek kell majd pályáznia.