Hírek

LMP az új alkotmánytervezetről

2011. április 04., 12:36
Az új alkotmánytervezetben minden benne van, ami megerősít minket, hogy helyesen tettük, hogy távoltartottük magunkat az alkotmányozási folyamattól - mondta el egy hétvégi sajtótájékoztatón Schiffer András. Az LMP parlamenti frakcióvezetője a párt álláspontját ismertette, majd lakossági fórumon tájékoztatta az érdeklődőket.
LMP az új alkotmánytervezetről

Semmi olyan nem szerepel az új alkotmányban, mely azt indokolná, hogy a 21. században szükség lenne az alaptörvény módosítására - hangzott el a tájékoztatón. Schiffer András a legsúlyosabbnak azt tartja, hogy elveszik az embereknek azt a jogát, hogy 4 évente döntsenek arról, hogy az a gazdasági-, társadalompoltikai irány amit az adott kormány folytat, megfelelő-e számukra, vagy sem.

 "Az egy kulcsos SZJA rendszer, az a szegényellenes politika, amit a FIDESZ érvényesít, be lesz betonozva egy alkotmányba."

Ha elfogy a 2/3-os többség, maga a FIDESZ sem fog olyan könnyen irányt váltani, hiszen az adó és járuléktörvényekhez 2/3-os többség kell ezentúl - monta el a frakcióvezető. Ez volt az egyik oka annak, hogy kivonultak az alkotmányozási folymatból - tette hozzá. Az LMP kiadta a saját alkotmánykoncepcióját, melyben részletesen tájékoztatják az embereket álláspontjukról. Mindez olvasható a lehetmas.hu weboldalon is.