Hírek

Lezárult egy nagyszabású közlekedési infrastruktúra-fejlesztés a megyében

2012. március 21., 16:52

A Vasi Volán és a GYSEV közös beruházásában megépült a körmendi autóbusz-állomás, Celldömölkön új buszvárókat is kialakítottak, a Volán járataira kommunikáció rendszert szereltek fel, és elkészült a regionális közlekedési szövetség előkészítését célzó tanulmány.

Lezárult egy nagyszabású közlekedési infrastruktúra-fejlesztés a megyében

Az összesen 585 millió forintos beruházás 90%-át uniós támogatásból finanszírozták.

Mindig az aktuális, percre pontos információt közli az utasokkal az elektronikus tájékoztató rendszer.

"autóbuszjárat indul Olad felé 12 óra 10 perckor a hetes kocsiállásról"

Nemcsak a hangosbemondó, hanem a kijelzők is segítik az eligazodást. Az utazók elégedettek a szolgáltatással.  

Fixl Miklósné
"Idősebb emberek már nem tudnak úgy tájékozódni, és akkor felhívják a figyelmet arra, hogy hol kell leszállni, vagy mikor. Úgyhogy ez nagyon jó."

A Vasi Volán teljes hálózatán kiépítette az új, GPS alapú forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert. A járatokba például korszerű fedélzeti egységeket telepítettek. Emellett a megyében közel 30 megállóban a napelemmel működő kijelzők hívják fel a figyelmet a menetrendi információkra, de figyelmeztetnek a várható késésekre is.

"Ezzel a közösségi élet, a közösségi közlekedés válhatott magasabb színvonalúvá."

Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében a beruházás jelentőségét méltatta. Szombathelyen az elmúlt  két évtizedben harmadára csökkent az utasforgalom a Volán helyi járatain. A társaság célja ennek a folyamatnak a vissszafordítása.

Papp László vezérigazgató, Vasi Volán Zrt.
"Ne csak azok utazzanak közösségi közlekedéssel, akiknek nincs más lehetőségük, hanem alternatívaként azok is megfontolják, ezt válasszák, akik egyébként az egyéni közlekedési eszközöknek is birtokában vannak."

A további fejlesztési elképzelések között szerepel egy új, központi pályaudvar kiépítése Szombathelyen. A Vasi Volán, a GYSEV és az önkormányzat az erre vonatkozó pályázati anyagot közösen készíti elő.