Hírek

Lezárult a Nyitott Kapuk program

2010. május 31., 15:48
14-en találtak szakképesítésüknek megfelelő munkát azok közül, akik részt vettek a Savaria Rehab-Team Nonprofit Kft. "Nyitott Kapuk" programjában. Az uniós projekt záró rendezvényét ma tartották a Nappali Központban.
Lezárult a Nyitott Kapuk program

Szerkezetlakatos, elektronikai hulladékfeldolgozó- és válogató, valamint kosárfonó és fonottbútor-készítő szakmákban indított képzéseket a Savaria Rehab Team kft. 36 hátrányos helyzetű, munkanélküli ember számára két évvel ezelőtt. Ők államilag elismert szakképesítést szereztek, és a program célja volt, hogy segítse a munkába állásukat is. A gazdasági válság miatt azonban a tervezettnél kevesebben tudtak elhelyezkedni, még a korábban hiányszakmának mondott szerkezetlakatos munkakörben is.

Balassa Imre - projektmenedzser, Savaria Rehab-Team Kft.

"21 fő elhelyezkedett a munkaerőpiacon és 20 fő pdig tartósan, ami azt jelenti, hogy több mint 6 hónapig dolgozott a munkaerőpiacon."

 A társaság régiós partnerekkel együttműködve indított újabb projektet, ezúttal elsősorban a hajléktalanok számára. Szakképzésekkel, foglalkoztatással és lakhatási támogatással segítik azokat, akik a most induló válogatáson bekerülnek a programba.

Barcsik Éva - projektvezető, Savaria Rehab-Team Kft.

"30 főnek megpróbáljuk a foglalkoztathatóságát elősegíteni, illetve a munkahelymegtartásban is segítünk, és 75 főnek pedig albérleti támogatástbpróbálunk nyújtani a program keretein belül."

 A projketre összesen 210 millió forintot nyertek. A képzések 6 szakmacsoportban szeptemberben kezdődnek.