Hírek

Lezárult a 2011-es versenyszezon a hajómodellezőknél

2011. október 21., 23:50

Az idei év két legnagyobb sikere Werderits János és Horváth István nevéhez fűződik: előbbi negyedik, míg utóbbi hatodik helyezést ért el a franciaországi világbajnokságon.

Lezárult a 2011-es versenyszezon a hajómodellezőknél

Közel három évtizedes kihagyás után tért vissza a Savaria Modellező SE két remek versenyzője. A 10 köbcentiméteres robbanómotoros, vízcsavaros  hajómodellek versenyében az 1979-ben világbajnoki címet szerző Horváth István idén kategóriája hatodik helyezését szerezte meg a franciaországi vb-n.

Horváth István versenyző, Savaria Modellező SE
Hát 28 évi kihagyás után, nemzetközi kihagyás után ez egy jó eredmény. Ha több edzéslehetőségünk lett volna, biztos, hogy jobb eredményt értünk volna el.

Werderits János korábban ezüst-, valamint bronzérmet is nyert Európa-bajnokságokon a 2,5 köbcentiméteres, robbanómotoros,  légcsavaros  hajómodellek kategóriájában. Az idei visszatérés alkalmával negyedik helyezést sikerült elérnie a világbajnokságon.

Werderits János versenyző, Savaria Modellező SE
Én úgy értékelem, hogy ez egy jelentős eredmény. Főleg annak örülök, hogy a startbiztonságot sikerült olyan fokra növelni a korábbi évtizedekhez képest is, ami már reményt adhat arra, hogy ezen már nem igen múlhat. Most már csak a modellbe kell beletenni egy kicsit többet.

A Savaria Modellező SE két kitűnősége a téli időszakot a hajók építésére, tökéletesítésére szánja. A tervek szerint havi 100-150 órát dolgoznak majd a modelleken, annak érdekében, hogy minél sikeresebben szerepelhessenek a jövő évi bulgáriai Európa-bajnokságon.