Hírek

Lejátszotta első edzőmérkőzését a 2012-2013-as szezonra készülő Falco

2012. szeptember 06., 19:21

A szombathelyi kosárcsapat 92:78 arányú győzelmet aratott a Sopron gárdája ellen.

Lejátszotta első edzőmérkőzését a 2012-2013-as szezonra készülő Falco

Az Aréna Savariában zárt kapuk mögött fogadta a Falco a Sopron csapatát. Ennek hátterében az állt, hogy Bencze Tamás vezetőedző nyugodt körülmények között akarta tesztelni a gárda új légiósait. Többek között azt a Michael Feyt, aki nemrég érkezett a sárga-feketékhez és még próbaidejét tölti.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC
"Tud ennél sokkal többet, csak lázas volt és nem tudott edzeni. Ma is hőemelkedéssel játszott, de azért válalta, mert ő igazából próbajátékon van. Tehát meg kell nézni, hogy illik-e a csapatunkba. Fizikálisan van lemaradása, de úgy gondolom, hogy hasznos lesz. A Levy olyan, mintha itt játszott volna tavaly. Nagyon hamar beilleszkedett. Az Ivosevről ugyanez a véleményem."

A Sopron elleni meccsen a vasiaknak volt két hiányzójuk is: Szanati Mátyás lázas megbetegedéssel ágynak esett, míg Kálmán Lászlónak a korábban operált térde rakoncátlankodik. A csapatkapitányt hamarosan injekciókúrának vetik alá.

Kálmán László csapatkapitány, falco-SZOVA KC
"Tudnék most is edzeni, csak van némi fájdalom és úgy  beszéltük meg a Tomival, hogy egy kicsit túlerőltettem a térdemet az atlétikapályán. Most regenerálódom és pihenek, valamint kezelésekre járok. Most is tudtam volna játszani, de most nem kell, mert nem életbevágóan fontos. Így most a pihenést töltöm ez alatt a két hét alatt."

Az edzőmérkőzésen a Falco 92:78 arányú győzelmet aratott. Újdonság még a sárga-feketék háza táján, hogy megkezdték a bérletek árusítását, melyeket munkanapokon délelőtt 10-12, délután 14-17 óra között lehet megvásárolni az Aréna Savariában. A bajnokság október 6-án rajtol, a Falco az első fordulóban éppen a Sopron ellen lép pályára.