MNB
MNB - 2

Hírek

Látványos külsőségek között, az Aréna Savariában köszöntötték Hatos Gábort

2013. február 25., 17:56

A hétvégi, Bírkózó Magyar Nagydíjon, rengeteg szurkoló előtt jelképesen újra átvehette az olimpiai bronzérmet. Hegedűs Csaba, a bikorózó szövetség elnöke akasztotta a Haladás versenyzőjének nagykába a medált. Hatos Gábort hosszú ideig tartó vastaps köszöntötte.

Látványos külsőségek között, az Aréna Savariában köszöntötték Hatos Gábort

A megnyitó ünnepségen díjazásokra, jutalmazásokra is sor került. Ünnepi beszédében Hegedűs Csaba, a szövetség elnöke újra hangsúlyozta: az olimpia elképzelhetetlen birkózás nélkül. Fiatal birkozók is csatlakoztak ehhez. Egy zászlót készítettek kifejezve, hogy szeretnének ők is olimpián résztvenni.

A kétnapos kötöttfogású Birkózó Magyar Nagydíjon 19 ország több mint 120 sportolója vett részt. Szombaton két magyar aranyéremnek is örülhetett az Aréna Savaria közönsége. 60 kg-ban Kozák István győzött.

Kozák István, birkózó
Mindig volt egy olyan pillanat, momentum egy röpke kihagyás. Nem mozdultam mégegyet. Ezen a verseny nem láttam ennek jelét. Odatudtam koncentrálni minden meccsemre és persze az állasmunkán van még mit javítani : úgy mint az állásból védekezésen, kizárásokon, támadásokon is.

A 84 kg-os versenyzők között Bácsi Péter bizonyult a legjobbnak.

Bácsi Péter, birkózó
Nem emelnék ki egy mérkőzést sem. mindegyik fontos volt. Nagyon jól ment egész nap a birkózás. Ez a nagydíj nem volt talán a legerősebb nagydíj, de jó felkészülés volt az EB előtt.

Szombaton a magyar versenyzők kötöttfogásban még két bronzérmet szerztek. A meghívásos szabadfogású verseny szombati napján a Haladás két versenyzőjét Hatos Gábort illetve ifj. Veréb Istvánt is láthatta a közönség. Mindketten megnyerték súlycsoportjukat.

Vasárnap a kötöttfogású birkózóknál egy arany és egy ezüstérem jutott a magyaroknak. A szabadfogású betétversenyen a Haladás 120 kg-os versenyzője Csercsis Richárd is szőnyegre lépett és meg is nyerte súlycsoportját.