Hírek

Kríziskamra a rászorulók megsegítésére

2010. május 20., 14:52
Kinyitott a kríziskamra. Az Egyházmegyei Karitász, Vas és Zala megyei gazdasági szervezetekkel közösen indít akciót a nehéz helyzetbe került családok megsegítésére. Anyagi támogatás mellett munkalehetőséget is kínálnak az embereknek.
Kríziskamra a rászorulók megsegítésére


Sokan álltak sorban csütörtök délelőtt is a Karitász Családsegítő Szolgálatánál. Horváth Alajosné gyermekével jött el. Nehéz körülmények között élnek, ezért kért segítséget a Karitásztól.  

Horváth Alajosné
"Csak egy kis élelmiszer miatt, a gyerek miatt. Meg egy kis ruhára."

Mivel a segélyszervezet egyedül már nem bírja a rászorulók támogatását, ezért indították, vállalkozókkal összefogva a Kríziskamra 2010 elnevezésű programot, mondja az igazgató. Ennek egyik fontos eleme, hogy lakbér- és közmű-fizetési támogatást adjanak a rászorulóknak.

Tuczainé Régvári Marietta, igazgató - Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
"Azokon a családokon tudjunk segíteni, akik a megnövekedett hitelük miatt előbb-utóbb az utcára kerülnének."

A Vas és Zala megyei vállalkozókkal együttműködve munkalehetőséget is kínálnak, hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón. Első lépésként két településen plébániaépületeket újítanak fel, vállalkozók segítségével. Ezekben, szociális foglalkoztatás keretében adnának az embereknek munkát, de számítanak cégek megbízásaira is. Az első jelentkező már meg is van.

Dr. Kondor János, elnök - Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége
"Komoly foglalkoztatásról van szó, akár 40 embert is tudnának foglalkoztatni. Ezek a foglalkoztatottak a felújított plébániaépületekben fognak elhelyezkedni, a szervezés ott folyik. Több típusú munkát vizsgálnak a céggel együtt a karitász munkatársai, hogy mire képesek az emberek."

Az együttműködésről ma írták alá a szerződést. A program iránt már most több helyről érdeklődnek az országban.

Dr. Veres András, megyés püspök
"Sok embernek az újra munkába állítása a fő célunk. Azon kívül, hogy konkrét, pillanatnyi krízishelyzetben is segítenénk őket, anyagi javakkal is kimozdítani a krízishelyzetből."

A program részeként nyitottak egy bankszámlaszámot is. Erre várják a lakossági felajánlásokat, támogatva ezen keresztül is a rászorulókat.