Hírek

Közmunkások a vízpartokon

2011. július 08., 09:31

Közmunkások tisztítják a Vas megyei vízfolyások medrét, a partokat ezekben a hónapokban. A vízügyi igazgatóság az Országos Közfoglakoztatási Program pályázatán nyert támogatást, melyből korábbi munkanélkülieknek biztosítanak lehetőséget arra, hogy egy évig álláshoz jussanak.

Közmunkások a vízpartokon

Imre 3 évig volt munkanélküli, szakmunkás végzettségével nem tudott elhelyezkedni. Január óta azonban ő is részt vesz a közmunkaprogramban.

Kövesdi Imre
"Számunkra ez a program nagy segítség, mert a mai világban a munkahelyi helyzet sajnos olyan, hogy ezt is el kell fogadnunk, de örülünk neki."

Most az Aranypatak medrét tisztítják. Irtják a cserjét, kaszálják a füvet - sok a munka - mondja Talabér Ferenc.
"Most ki kell ezt a bokrot vágni, addig nem tudok továbbmenni a géppel."
A megye valamennyi vízfolyásánál dolgoznak közmunkások. Ők egy évig, napi nyolc órában, minimálbérért fenntartási munkákat végeznek.  

Pék Tibor - Szakaszmérnökség vezető, Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság
" Rengeteg az elmaradt munkánk. Gondolok itt a bokrozási munkákra, amiket évek óta nem tudtunk megcsinálni a pénzhiány miatt."

A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Vas és Zala megyében közel 400, javarészt szakképesítéssel nem rendelkező regisztrált munkanélküli foglalkoztatására, illetve képzésére nyert támogatást. A program költsége mintegy fél milliárd forint, aminek 10 százalékát önerőből biztosítják. Ha a pályázatot újra kiírják,az igazgatóság folytatja a programot.