Hírek

Közmeghallgatást tartottak a Városházán

2011. december 08., 23:20

Évente egy alkalommal biztosít lehetőséget a városi önkormányzat, hogy nyilvánosság előtt mondják el problémáikat a szombathelyiek. Többen közlekedési nehézségekre panaszkodtak, voltak akik szociális gondokat soroltak, de akadtak olyan felszólalók is, akik a SZOVA vagy a SZOMPARK tevékenységét bírálták. A feltett kérdések egy részére helyben választ kaphattak a lakók, míg több ügyben írásban kapnak választ.

Közmeghallgatást tartottak a Városházán

Szinte teljesen megtellt a Városháza nagytereme a közmeghallgatásra. Előre témákat nem határozott meg az önkormányzat, így bárki, bármilyen témában elmondhatta problémáját, tehetett fel kérdéseket. A felszólalók között akadtak akik a SZOMPARK munkáját kritizálták, mert véleményük szerint szemetes a város, míg mások a Műjégpálya nyitva tartása miatt bírálták a SZOVÁ-t. Szóba került, hogy a városban nehéz az elhelyezkedés. Többen közlekedési problémákat említettek a közmeghallgatáson.  Például, hogy a Verseny és Május 1 utcák kereszteződésében fák nehezítik az autósok dolgát, és problémás a Nárai és Brenner körút kereszteződése is.

"Szombathely város bizonyos intézményeknek a parkolási gondjait nem oldják meg. Példaként említhetem a Vám-és Pénzügyőrésget, a Földhivatalt, az orvosi rendleőket."

Akadt olyan felszólaló, aki egy elmaradt utcafelújítás miatt panaszkodott.

"Megígérték, hogy amikor a Jáki utat járdázzák, azután megcsinálják a Hosszú utcát is. Ez így megy két éve. Elég az ígéretekből, szeretnénk valamit látni, hogy a Hosszú utca is készül."

A közmeghallgatáson szociális kérdéseket is érintettek a felszólalók. Lakhatási problémákról is beszéltek a felszólalók, és egyes családok nehéz helyzetéről is esett szó.

"Először az idősök, a nagycsaládosok, egyedülálló szülők nevében szeretnék szólni. A kisebbségi önkormányzat milyen segítséget tud adni. Ezáltal az érintett családokat,amelyek az utcára kerültek, hogyan tudják segíteni."

A feltett kérdések egy részére helyben adtak választ a jelenlévő városvezetők, tisztségviselők. Amire nem találtak azonnal megoldást, azok a felvetések, panaszok az illetékes osztályokra kerülnek. Ott vizsgálják meg az egyes eseteket és írásban tájékoztatják a szombathelyieket.