MNB - 2
MNB

Hírek

Közgyűlés reggel nyolctól Marton Zsolttal

2012. november 28., 17:32

Több önkormányzati rendeletet módosítanak és jövő évi tarifaemelésekről is határoznak a képviselők a következő, csütörtöki közgyűlésen. A testület elé kerül több beszámoló, a zárt ülésen pedig személyi döntéseket hoznak. A közgyűlést betegsége miatt ezúttal nem a polgármester, hanem Marton Zsolt alpolgármester vezeti.

Közgyűlés reggel nyolctól Marton Zsolttal

Nyílt ülésen 30, zárt ülésen pedig 6 napirendi pontot tárgyalnak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Tájékoztatót hallgatnak meg az önkormányzat első kilenc havi gazdálkodásáról, és a város tavalyi népegészségügyi helyzetéről. A testület elé kerül a Nyugat-dunántúli Hulladékgazdálkodási Társulás beszámolója is. A 127 vasi települést tömörítő szervezet hozzákezdhet ahhoz a 2 milliárd forintos beruházáshoz, amelynek keretében egyebek mellett újabb gyűjtőszigetek és hulladékudvarok készülnek.

Mivel januártól több önkormányzati feladat a járási hivatalhoz kerül, átalakítják a Polgármesteri Hivatal szervezetét - megváltozik egyes osztályok és irodák hatásköre.
Ha a testület elfogadja, több szolgáltatás díja is emelkedik jövőre: a képviselők tárgyalnak a Vásárcsarnok helyhasználati díjairól és a helyi buszközlekedés tarifáiról. A Vasi  Volán javaslata 3 változatban kerül a testület elé, ezek szerint a bérletek nem, csak a jegyek drágulnának januártól. A közgyűlés várhatóan újabb területeket von be a fizetőparkoló övezetbe, és szavaznak arról is, hogy megemeljék-e a díjat a piros zónában. A bölcsődékben és a köznevelési intézményekben az étkezési nyersanyagköltségek, így az ennek alapján számított térítési díjak emelkedhetnek.

Várhatóan határozat születeik arról, hogy a város még a tulajdonba vétel előtt szeretné kezelésbe venni az egykori MÁV-ingatlanokat, és 15 évig vállalja ezek sporcélú hasznosítását.
A zárt ülésen a képviselők megválasztják az AGORA igazgatóját és a FALCO Kc. Szombathely Kft. ügyvezetőjét.

A testület ülése a szokottnál korábban, reggel 8 órakor kezdődik, az online közvetítést a Szombathelyi Televízió honlapján kísérhetik figyelemmel.