Hírek

Közgyűlés előzetes

2012. február 22., 17:49

28 napirendi pontot nyilvánosan, négyet zárt ajtók mögött tárgyalnak a városatyák a képviselőtesület csütörtöki, meglehetősen hosszadalmasnak ígérkező rendes ülésén. A legfontosabb téma az idei költségvetés lesz, amely a csökkenő állami normatívák és saját bevételek, valamint a magas adósság miatt megszorításokat tartalmaz. A délelőtt 9 órakor kezdődő közgyűlést ezúttal is élőben követítjük televíziónk honlapján.
 

Közgyűlés előzetes

A város 2012. évi költségvetése lesz a legfontosabb napirend a februári közgyűlésen. A büdzsé 1,3 milliárd forintos működési hiányt tartalmaz, kétmilliárdot kell hiteltörlesztésre fordítani, nem szerepel benne fejlesztési forrás, kevesebb jut oktatásra, kultúrára, sportra és a szociális ágazatra is. A városnak közel 3,4 milliárd forint hitelt kell felvennie a hiány finanszírozására.
A képviselők beszámolót hallhatnak a Szűrcsapó u. 24-ben történt gázszivárgás kapcsán megtett intézkedésekről. Szükségessé vált egy hosszútávú településfejlesztési terv kidolgozása, erről is tárgyalnak. Terítékre kerülnek a szociális és gyermekvédelmi támogatások térítési díjai, köztük a bölcsődei díj is, melynek havi maximumát 18 900 forintban határozza meg az előterjesztés.
Döntenek a bölcsődék nyári nyitva tartási rendjéről, és egy a szociális alapellátás fejlesztését célzó pályázaton való részvételről is. Első olvasatban megvitatják a labdarúgó utánpótlás helyzetét és fejlesztési lehetőségeit. Meghatározzák a nem lakáscélú helyiségek bérleti díjait. Megvizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a több mint 300, üresen álló önkormányzati tulajdonú bérlakás egy részét eladják. Szeptember 30-án lejár Jordán Tamás megbizatása, pályázatot kell kiírni a színházigazgatói pozícióra, erről is tárgyalnak a közgyűlésen. Várhatóan jóváhagyják, hogy a szombathelyi parkfenntartó kft. 20 millió forintos folyószámla-hitelt vegyen fel.  
Zárt ülésen terítékre kerül többek között a SZOVA hosszú távú fizetőképességének megőrzéséről szóló intézkedési terv és a cég idei üzleti terve.