MNB - 2
MNB

Hírek

Közgyűlés - ezúttal szerdán

2011. október 25., 17:06

A szokásoktól eltérően ezúttal szerdán ül össze Szombathely Megyei Jogú Város képviselő testülete. A közgyűlés rendkívüli és rendes ülést is tart holnap. Mindkettőről élő internetes közvetítést láthatnak a Szombathelyi Televízió weboldalán és a városi honlapon.

Közgyűlés - ezúttal szerdán

A 9 órakor kezdődő rendkívüli ülésnek egyetlen napirendi pontja van: a képviselők a város területén működő megyei fenntartású és közös fenntartású intézmények sorsáról tárgyalnak. Mint ismert, a megyei feladatok és vagyonelemek január elsejétől az államhoz kerülnek át, de a törvény lehetőséget ad arra is, hogy ezek egy részét a helyi önkormányzatok vegyék át.  
A 10 órakor kezdődő rendes ülésen 26 napirendi pont kerül terítékre. Két új taggal bővülhet a Kulturális és Sport Bizottság, emiatt váhatóan módosítják az SZMSZ-t. Éves beszámolót tartanak az önkormányzati alapítványok. Tárgyalnak a hulladékválogató építésével kapcsolatos közműfejlesztés finanszírozásáról, az önkormányzat jövő évi belső ellenőrzési tervéről. Várhatóan tíz százalékkal emelik a szemétszállítási díjat. Pályázatot írnak ki az Iseum igazgatói posztjára, 5 éves időtartamra. Több ingatlan esetében is meghosszabbítják az ingyenes használati vagy bérleti jogviszonyt.
Zárt ülésen döntenek a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. és a Szombathelyi Parkfenntartási Kft. ügyvezetőjének személyéről, továbbá javaslatot tesznek a sport és a kultúra területén dolgozók kitüntetésére.