Hírek

Középiskolás demonstráció

2011. május 25., 12:29
Szentgyörgyis diákok, tanárok, szülők, és szimpatizánsok demonstráltak kedden a Városháza előtt. Több százan emelték fel hangjukat az iskola szétdarabolása, négy intézménybe történő integrálása ellen. Az iskola tanulói, tanárai és a szülők is elmondták véleményüket a városi tervezetről, majd petíciót és egy 11 ezer aláírást tartalmazó ívet adtak át az önkormányzatnak az intézmény megmentése érdekében.
Középiskolás demonstráció

A Szent-Györgyi iskolától egészen a Városházáig vonultak ma délután a békés tüntetők, hogy nyomatékosítsák, ezt az iskolát érdemes megtartani.
Énekkel, versekkel és véleményük elmondásával színes, az iskolát életető műsort adtak a Fő téren. Mindannyian látták a városi tervezetet, mely szerint az egészségügyi fakultációs gimnáziumi képzést a Teleki szakképzőbe, az érettségire épülő szakképzést az egészségügyi főiskolába, a sport tagozatot a Nagy Lajos Gimnáziumba, a video-dráma tagozatot pedig a Kanizsaiba helyeznék át, és kifutó rendszerrel szüntetnék meg. Az iskola tanára szerint ezt sem a tanulók létszáma, sem az intézmény programja nem indokolja.


Ruszkai Zoltán - pedagógus, Szent-Györgyi Albert Középiskola
"Én úgy gondolom, hogy az, hogy 26 százalék gimnazista itt Szombathelyen és 75 százalék van szakképzésben az nem indok arra, hogy a Szent-Györgyi Szakközépiskolát megszüntessék, ráadásul az egészségügyi szakképzésnek a bázisiskolája."
 
Az iskolának jelenleg 503 tanulója van. Félő, hogy a vidékiek nem jönnének be Szombathelyre egy másik intézménybe. A diákok szerint különleges értékeket képvisel ez az iskola.


Sipos Zsaklin - elnök, Diákönkormányzat
"Nem mindenki jön jó helyzetű családból, nem vagyunk kitűnő tanulók, de ebben az iskolában kibontakozunk, és az érettségink van, hogy jobb mint a többi iskoláé."
 
Annak ellenére, hogy a bezárás híre már hónapokkal ezelőtt elterjedt, többszörös a túljelentkezés a követkkező tanévre a Szent-Györgyi középiskolába. Az intézmény sorsáról a csütörtöki közgyűlés dönt.