Hírek

Időt kérnek

2011. május 20., 09:06
Körülbelül ezer demonstráló érkezett csütörtökön a Fő térre, hogy a gépiparis diákokkal együtt az iskolaösszevonás ellen tiltakozzon. A rendezvényen részt vettek a Savaria Szakközépiskola tanulói is. A Szent-Györgyi diákjai jövő héten tüntetnek iskolájukért.
Időt kérnek

"Ezt elpuskáztátok" feliratú molinókkal, tömegesen vonultak ma délután a Gépiparitól illetve a Savaria Szakközéptől a Városházáig a diákok, tanárok szimpatizánsok. Petíciót és mintegy 9000 aláírást hoztak a városvezetésnek tiltakozásul az iskola összevonások ellen. Mint mondták, szeretnék megtartani függetlenségüket, s nem akarnak a Puskás Tivadar szakképző iskola égisze alatt működni. Időt kérnek.

Török Mihály - szervező, Gépipari és Informatikai Szakközépiskola
"Megkértük őket, hogy lesz egy vizsga, s hogy addig még várjanak, mert lesz egy felmérés, azzal kapcsolatban, hogy megéri-e ez az egész összevonás, ezért is tüntetünk."
 
A városvezetés a demonstrációt megelőzően egy sajtóközleményben tudatta a diákokkal, hogy a három műszaki szakközépiskola a Gépipari, a Puskás Tivadar és a Savaria közös igazgatás alá helyezését követően az új intézmény elnevezése az előzetes javaslattal ellentétben Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola lesz. Az átalakítás után a tagintézmények megtartják korábbi nevüket is.


Marton Zsolt - oktatásért felelős alpolgármester Szombathely MJV
"Úgy fog mindenki bizonyítványt kapni, ahogy az adott intézmény elnevezése alakul, tehát: Szombathelyi Műszaki Szakközépiskola- Savaria Tagintézmény." 
 
 
Az alpolgármester hozzátette még: (mégsem támogatáják a Dési- és a Reguly-iskola összevonását, és) a Szent-Györgyi Albert középiskolával kapcsolatban is folyik a vita, hogy a gimnáziumi osztályok átirányítása idén vagy jövőre történjék meg. Megalapozottnak látszanak ugyanis a szakértői jelentésben foglaltak, így arra is keresik a megoldást, hogy miként folytatódjon az egészségügyi szakképzés. A szentgyörgyisek jövő héten demonstrálnak iskolájukért.