Hírek

Középiskolai rangsor

2010. december 07., 15:41
Megjelent a középiskolák legfrissebb rangsora. A Közművelődés című oktatási hetilapban lehozott lista az érettségi vizsgák, nyelvvizsgák és OKTV pontszámok alapján állította fel a sorrendet. A gimnáziumok között ezúttal is a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium végzett az élen, szakközépiskolák kategóriájában a váci Boronkay György Középiskola lett a legjobb. A szombathelyi intézmények közül a Bolyai Gimnázium és a Horváth Boldizsár Szakközépiskola szerezte meg a legelőkelőbb helyet.
Középiskolai rangsor

A Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola kategóriájában a negyedik helyen végzett. Az igazgatónő azt mondja, ez az eredmény kihívást jelent, és még jobb teljesítményre ösztönzi őket. Több mint 600 diák jár ide, minden harmadik nyelvvizsgát szerez, kétharmaduk továbbtanul. Az országosan is előkelő helyet a 2005 és 2009 között elért érettségi eredményekkel érdemelték ki.

Stanglné Pintér Márta - igazgató, Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

"Mi örülünk, hogy a gyerekek jó eredményeket mutatnak az érettségin, bár jobb lenne ha több emelt szintű érettségire jelentkeznének."

A Bolyai ötödik lett a gimnáziumok között. Itt a továbbtanulási arány nagyon magas: 100-ból 97-en mennek egyetemre, főiskolára. A tavaly végzettek közül kilencen külföldön tanulnak. Az igazgató azt mondja, itt a minőség a lényeg, a jó helyezésért pedig a tanulóknak és a tanároknak jár köszönet. A diákok 95,5 százalékának van nyelvvizsgája érettségikor, ez kiemelkedő arány.

Károly Frigyes - igazgató, Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

"Azoknak a diákoknak előnye van, akik nyelvvizsgával mennek a felsőoktatásba, ezért próbáljuk őket terelgetni ebbe az irányba."

A Bolyait hosszú ideje az ország legjobb gimnáziumai között tartják számon. A diákok jól teljesítenek a tanulmányi versenyeken biológiából, történelemből, idegen nyelvekből, de a sportban és a művészetekben is szép eredményeik vannak. Az iskolában többféle specializáció és tehetséggondozó program is működik.