MNB
MNB - 2

Hírek

Kosárlabda akadémia létesül Szombathelyen

2013. február 26., 18:11

Akkreditált kosárlabda  központ megalakítását jelentették be ünnepélyes keretek között a szombathelyi Városházán. Az akadémia egyik célkitűzése az utánpótlásképzés biztosítása a SZOVA-Trend Optika KC felnőtt csapata számára.

Kosárlabda akadémia létesül Szombathelyen

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége úgy döntött, hogy öt pályázatot fogad el akkreditált sportági utánpótlásközpont létrehozására. Ezek Győrben, Kecskeméten, Újbudán, Nyíregyházán, valamint Szombathelyen alakulhatnak meg.

Puskás Tivadar polgármester:
"Örülünk neki, hiszen a sport mindenképpen az egészséget, a rendet, a kitartást, mindenféle pozitív dolgot ami egy emberrel történhet, azt képviseli.

A SZOVA-Trend Optika KC NB I-es kosárcsapatában évek óta sok olyan játékos szerepel, aki a klub utánpótlásából került fel a felnőtt csapathoz. A város vezetése reméli, hogy ez a folyamat a továbbiakban sem szakad meg.

Lazáry Viktor alpolgármester
"Fontos célként fogalmazhatjuk meg, a Falcóban minél több szombathelyi vagy Szombathelyen képzett gyermek, fiatal kosárlabdázzon. Én azt gondolom, hogy ez egy közös célja az utánpótlásképzésnek is, tehát a falcóba képezzen utánpótlást."

A sikeres pályazatnak köszönhetően több pénz jut majd a szombathelyi kosárlabdás utánpótlásképzésre. Ez pedig újabb lehetőségeket jelenthet. 

Váradi Attila projektvezető
"Rövid távon ez nekünk semmiféle változást nem jelent. Hosszú távon jelenthet nagyon komoly változást. Egy stabilabb feltételrendszernek a biztosítását. Jobb feltételrendszert a következő szezontól kezdődően illetve olyan pályázati lehetőséget létesítményekre valamint több külföldi verseny megrendezését, valamint majd oda elmenni."

A kosárlabda akadémia a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft égisze alatt működik majd, azaz az új szervezet vezetője is Németh Zsolt lesz.