Hírek

Kosarazzunk az autistákért! - Nyílt edzést tartott a Falco kosárcsapata

2012. április 11., 16:28

A szombathelyi Holnap Háza, az Esőemberke Alapítvány és a Falco-SZOVA KC Szombathely közös rendezvényén az érdeklődők és a beteg gyermekek különböző versenyszámokban mérhették össze tudásukat a sárga-fekete kosarasokkal.

Kosarazzunk az autistákért! - Nyílt edzést tartott a Falco kosárcsapata

Az "Együtt az autistákért"  programsorozat  keretében az Aréna Savariaban megrendezett eseményen bárki összemérhette tudását a profi sportolókkal: többek között volt büntető és tripladobóverseny is.

Nádorné Vörös Ibolya elnök, Esőemberke Alapítvány
Nagyon nagy jelentőségű, hogy egy ekkora rendezvényt itt Szombathelyen a Falco csarnokában közös erővel össze tudtunk hozni. Ez felhívja a figyelmet az autistákra és reméljük, hogy minél többen megismerik és támogatják majd tevékenységünket.

A rendezvény egyik házigazdája az a Kálmán László volt, aki már évek óta szívén viseli az autisták ügyét. A Falco csapatkapitánya fontosnak tartja, hogy csapattársai és a szurkolók is megismérjék az esőemberkék világát.

Kálmán László csapatkapitány, Falco-SZOVA KC
Őróluk egész életükben, még öreg korukban is gondoskodni kell. Nem tudják magukat ellátni, nem tudnak gondoskodni magukról. A tárgyakat jobban megbecsülik, mint az embereket. Nagyon sok szociális munkával és odafigyeléssel lehet ezen változtatni, de ez nem egyszerű feladat. Az orvostudomány még nem találta fel ennek a betegségnek az ellenszerét, nem tudják hogyan lehetne gyógyítani.

A Falco egy órán át tartó nyílt edzésére nagyon sokan látogatta ki az Arénába. A vendégek között sok szurkoló volt, de nagyon sok olyan városi és cégvezető is megjelent az eséményen, aki sokat tehet azért, hogy az autisták ellátásának pénzügyi fedezete is bíztosított legyen a jövőben.

Lazáry Viktor alpolgármester, SZMJV
Az Esőemberke Alapítványt évről-évre támogatja az önkormányzat. De én úgy gondolom, hogy az ilyen események rendkívül fontosak. Én magam is félig-meddig magánemberként vagyok itt és én is fogok pénzt dobni az urnába magánemberként, hogy támogassam az alapítványt.

A Falco játékosai jó példával jártak az élen: több tízezer forintot dobtak abba az urnába, melyben az Esőemberke Alapítványnak, és a Holnap Házának gyűjtöttek a rendezők.