Hírek

Kosaras sikerek a Diákolimpián

2011. június 10., 14:35
Újabb szombathelyi kosaras siker a Diákolmpián: a Nagy Lajos Gimnázium két aranyérme után ezúttal a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata végzett első helyen. A Városházán mindkét oktatási intézmény csapatát köszöntötte Puskás Tivadar polgármester.
Kosaras sikerek a Diákolimpián

Debrecenben rendezték meg a Diákolimpia IV. korcsoportjának fiú kosárlabda döntőjét. A nyolcas fináléban ott volt a Bolyai-iskola csapata is. A szombathelyi diákok veretlenül jutottak be a döntőbe és ott magabiztos játékkal 84:64 arányban legyőzték a békéscsabai József Attila Általános Iskola gárdáját.


Kovács Bence - játékos, Bolyai János Ált. Isk.
A döntő volt a legnehezebb, ott a félidőben még csak négy ponttal mentünk, de a harmadik negyedben jó védekezéssel megnyertük a meccset.
 
A bolyaisok az A-kategóriában diadalmaskodtak, ami azt jelenti, hogy a csapatban olyan hetedik-nyolcadik osztályos tanulók is pattogtattak, akik egyesületben kosárlabdáznak.


Kovács Zsolt - edző, Bolyai János Ált. Isk.
A Falco és a Körmend csapatából hat olyan játékos volt benn a keretben, aki rendszeresen edzett és megfelelő felkészítést kapott. Ezt nagyon szépen ki tudtuk használni, tulajdonképpen ehhez igazítottuk a csapat játékát és így eredményesek tudtunk lenni.
 
A Bolyai remek teljesítményének elismeréseként három szombathelyi kosaraspalánta, Berényi Barna, Popgyákunik Balázs és Hódi Patrik is bekerült az "All star" csapatba, ráadásként utóbbit választották a torna legjobb játékosának is.


Móricz Attila - testnevelőtanár, Bolyai János Ált. Isk.
Ez az első ilyen győzelmünk. Amatőr kosárlabdában középiskolás lányoknál már kétszer is nyertünk, de fiúknál igazolt, azaz A-kategóriában még nem nyertünk. Ez az első ilyen komolyabb sikerünk ebben a labdajátékban.
 
A Bolyai győztes csapatát, valamint a Nagy Lajos Gimnázium szintén aranyérmes V., és VI. korcsoportos fiú gárdáját ma a Városházán köszöntötte Puskás Tivadar polgármester, aki Szombathely nevében megköszönte, hogy az ifjú kosarasok sikereik révén öregbítették a vasi megyeszékhely hírnevét.