Hírek

Kortárs segítő képzés a LOGO-nál

2010. november 08., 16:33

Kortárs segítő képzést hirdet a LOGO Ifjúsági Szolgálat. Olyan -elsősorban kilencedikes- fiatalok jelentkezését várják, akik jó kommunikációs készséggel rendelkeznek és osztályukban elfogadott személyiségek. Az ingyenes képzés után a sikeres vizsgázók oktatásra jogosító bizonyítványt kapnak. A jelentkezőket november 10-ig várják.

Kortárs segítő képzés a LOGO-nál

Osztálytársait a kábítószerfogyasztás veszélyeire figyelmezteti Langmajer Zoltán. A Horváth Boldizsár Szakközépiskola 12-es tanulója már 3 éve tevékenykedik kortárs segítőként. Tapasztalata alapján a fiatalok nyíltabban mondják el problémáikat egy barátnak, mint a felnőtteknek.

Langmajer Zoltán - kortárs segítő
"Egy kortárssal, egy haverral, egy ismerőssel lehet beszélgetni sokkal szabadabban. Meg én is hallok olyan tapasztalatokat, amiket nem adhatok tovább, de amiken magam is meglepődöm, ezeket nem mondanák el egy szakembernek."

A november 18-tól 20-ig tartó képzést a szenvedélybetegségekről  a Budapesti Orvostanhallgatók Kortársoktató Alapítványának tagjai tartják. A fiatalokat arra készítik fel, hogy a hozzájuk fordulóknak tanácsot adhassanak, és ha kell, segítő szakemberhez irányítsák diáktársaikat.

Borsos László - vezető, MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata
"A 18 év alatti fiatalok esetében nemcsak a kábítószer, hanem azok a drogok is, mint a dohányzás és az alkohol, káros hatással lehetnek az életükre." 

Szombathelyen évente közel 150 drogozás miatt lebukott fiatal vesz részt féléves megelőző-felvilágosító elterelésen. A Drogambulancián  pedig mintegy 50 rendszeres kábítószerfogyasztót is kezelnek.