MNB
MNB - 2

Hírek

Körmend-Falco derbi következik

2012. október 31., 17:39

Az NB I-es férfi kosárlabda bajnokság hatodik fordulójában vasi rangadót rendeznek: a körmendi gárda fogadja a szombathelyi csapatot. A találkozó november 1-jén,  18 óra 45 perckor kezdődik.

Körmend-Falco derbi következik

A vendég SZOVA-Trend Optika KC a harmadik helyről várja a megyei rangadót: négy győzelem mellett csupán egy vereség áll a szombathelyiek neve mögött. A hazai Lami-Véd Körmend  ezzel szemben egy győzelemmel rendelkezik, mely a tizedik pozíció elfoglalásához elegendő. Ennek alapján a mérkőzés esélyesének a megyeszékhely együttese tűnik.

Kálmán László csapatkapitány, SZOVA-Trend Optika KC
"A Körmend a Falco ellen mindig kettőzött erővel fog küzdeni, mint ahogy a Falco is a Körmend ellen. Az elmúlt években sem volt ez másképp. Úgy hogy a helyezésekből nem lehet kiindulni. Megpróbáljuk azt az agresszív játékot játszani, ami a Paks ellen eredményes volt és ha úgy játszunk az elég lesz Körmenden is, de ha nem, akkor vért izzadva kell kiharcolnunk a győzelmet."

Az előző szezon alapszakaszában a két csapat óriási küzdelmet vívott Körmenden, melyből akkor a hazai gárda került ki győztesen: 105:86-ra nyertek a Rába-partiak. Azon a derbin remekül dobtak távolról: összesen 14 triplát szórtak.

Bencze tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
"Hazai pályán a Körmend mindig sokkal jobban dob, mint idegenben, bár az utolsó Albacomp elleni meccsükön 99 pontot dobtak idegenben. A korábbi meccseken , például Egerszegen nem dobtak olyan százalékkal. A hazai meccseiken mindig bátrabbak és jobb százalékkal dobnak. Nyilván megpróbáljuk őket megállítani."

A november 1-jén 18 óra 45 perckor kezdődő mérkőzésre kifejezetten rossz előjelekkel készül a szombathelyi csapat: Kálmán, Szanati és Hatrazin megfázással küszködik, míg Levynek hátizomhúzódása jelent problémát. Bencze Tamás reményei szerint közülük legalább hárman pályára lépnek majd Körmenden.