Hírek

Kitűnően szerepelt a Derkovits a Játékos Sportverseny országos döntőjében

2012. március 28., 17:17

Az előkelő, negyedik helyen végzett a Játékos sportverseny országos döntőjében a  Derkovits Gyula Általános Iskola csapata. Az alsó tagozatos diákokból álló szombathelyi gárda szinte valamennyi versenyszámban az élmezőnyben végzett.

Kitűnően szerepelt a Derkovits a Játékos Sportverseny országos döntőjében

A Magyar Diáksport Szövetség Ózdon rendezte meg a Játékos sportverseny országos fináléját, melyre a Derkovits Gyula Általános Iskola csapata is bejutott. A végül negyedik helyen záró szombathelyi oktatási intézmény együttesét kilenc alsó tagozatos  fiú, valamint ugyanennyi  lány alkotta. A  csapatot Kovács Frigyesné és Geröly Zsolt készítette fel a nyolcas döntőre.

Geröly Zsolt testnevelő, Derkovits-Iskola
Elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel. Azt hiszem, hogy a tavalyi hatodik hely után ez mindenképpen előrelépés. Amire most nagyon büszkék vagyunk az, hogy tavaly mondhatni nagyon megvertek minketaz országoson. Ugyanaz a három csapat lett most az első három helyezett, de most csak centiméterekkel tudtak megverni minket.

Ahogy az előcsatározások során, a döntőben is tíz számot sorsoltak ki az előzetesen megadott  húsz közül. A Derkovits csapata végig remekül küzdött. Még az utolsó szám előtt is volt esély a dobogóra, de záróverseny nem a legjobban sikerült a vasi gyerekeknek.

Bozzai Zsófia, Derkovits-Iskola
Abombázó volt az utolsó versenyszám, sajnos ezt húztuk ki. Jobban örültem volna, ha a kötélhúzást húztuk volna ki, mert a bombázóhoz kellett volna a szerencse is, ami most nekünk nem volt meg. Pedig sokat gyakoroltuk ezt, akkor jól ment, de a versenyen nem annyira.

A versenyszámok között jóval több épült a gyorsaságra, mint a technikára és ez sajnos nem a Derkovitsnak kedvezett. Ettől függetlenül volt olyan staféta, amit a szombathelyi csapat nyert meg.

Séfer Márk, Derkovits-Iskola
Nagyon jó volt a hangulat és sok szülő eljött velünk. Pedig nagyon messze volt. Volt olyan versenyszám, amit meg is nyertünk: ez volt a tornabotos. És annak nagyon örültünk, hogy az országban a negyedik helyet elértük.

A Derkovits Gyula Általános Iskola csapat folytatta azt a már 25 éves hagyományt, hogy  jó helyezést ér el az országos döntőben. Ez pedig egyértelműen a szombathelyi oktatási intézményben folyó sportoktatás remek színvonalára vezethető vissza.