Hírek

Kisiskolák atlétikai döntője

2012. május 30., 17:38

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a Vas megyei diákolimpiai selejtezők egyik záróversenyét, a kisiskolák atlétikai döntőjét. Több mint 10 oktatási intézmény közel 100 tanulója vett részt a viadalon. A továbbjutók júniusban a pécsi országos fináléban bizonyíthatnak ismét.

Kisiskolák atlétikai döntője

Szép időben tartották meg a Sugár úti Atlétikai Centrumban a kisiskolák megyei atlétikai döntőjét. A versenyre összesen 11 kistelepülés általános iskolájából érkeztek II., III. és IV. korcsoportos tanulók. Az indulók létszáma közel volt a százhoz.

Fülöp István igazgató, Toronyi Általános Iskola
A toronyi iskola elsőként csatlakozott még az 1980-as évek elején a futóiskolai mozgalomhoz. Sajnos az most már eléggé a végét járja, de ebben a diákolimpiai mozgalomban mindig szívesen részt vettünk és a tanulók is nagy elánnal készülnek.

A kisiskolák megyei atlétikai döntőjére azok az okatatási intézmények küldhettek csapatot, amelyeknek tanulólétszáma nem haladja meg a 200 főt. A versenyen az egyik legnépesebb gárdával a toronyiak jelentek meg, akik a sok jelentkező miatt, még keretszűkítést is kénytelenek voltak végrehajtani. Látszott, hogy a toronyiak számára nagyon fontos a megmérettetés.

Romsics Attila, Toronyi Általános Iskola
Fotosnak fontos, mert az a testmozgás és az egészség is. Jól érezzük magunkat a versenyen. Mindenkinek az a célja, hogy nyerjen.

A tanulók egyéni- és csapatversenyekben vehettek részt. A versenyszámok között futó- és dobószámok kaptak helyet. Szinte valamennyi indulón látszott, hogy alapos felkészülés előzte meg a megyei döntőt.

Horváth Nikoletta,  Gencsapáti Általános Iskola
Régebben nem olyan sokat, de most gondoltuk, hogy bekeményítünk és most hetente egyszer két órát edzettünk rendesen. Reméljük, hogy jól fog sikerülni.

A megyei döntőről a legjobbak az országos fináléba kvalifikálták magukat, melyet június 21. és 23. között Pécsett rendeznek meg. A szakemberek véleménye szerint több vasi éremesélyessel.