MNB - 2
MNB

Hírek

Kis tudós napot szerveztek a Bercsényi Miklós Általános Iskolában

2012. december 11., 17:51

A diákok csapatokban, szabadon választott tantárgyban és témában tarthattak előadásokat társaiknak. Idén, az oktatási intézmény fennállásának 30. évfordulója alkalmából a rendezvényt ünnepi műsorral kezdték.

Kis tudós napot szerveztek a Bercsényi Miklós Általános Iskolában

"1564-ben született....a ferde toronyról."

Galileo Galilei-ről és koráról tartottak kiselőadást a Reguly Iskola diákjai.Ők és a Simon István Iskola tanulói  is vendégként jöttek a Bercsényi Iskola "kis tudós" napjára. 2-3 fős csapatok készültek természet-, és társadalomtudomány témákban.

Tóth Anna-8.oszt.,Bercsényi-iskola
"Mi erre a vetélkedőre egy prezentációval készültünk, amelynek címe: az Északi és Déli sark vonzása, tehát az ellentétek vonzása. Igazából ezt egy bemutatóként készítettük el, hogy érdekesen megvilágítsuk, tehát hogy az állatvilágról beszélünk, a sarki fényről, az ásványkincseiről."

A diákok 10-15 perces előadással készültek a mai napra. A pedagógusuk fontosnak tartják, hogy az előadói készséget, a kutatói tevékenységet fejleszteni tudják a tanulók egy-egy ilyen megmérettetésen.

Molnár János-tanár, Bercsényi-iskola
"A gimnáziumban, szakközépiskolában is már önállóan tudjanak szerepelni, felkészíteni őket az önálló tevékenységre. Nagyon fontosnak tartjuk az integrált gondolkodás lényegét, erre szeretnénk inspirálni a tanulókat mind társadalomtudományok, mind természettudományok terén.

Az idén harmadszor rendezték meg a "Kis tudós" versenyt, tavaly óta a város általános iskolái is képviselteteik magukat a rendezvényen. A szervezők remélik, jövőre még több csapat nevez majd.