Hírek

Kimagasló országos szakmai eredmények az Élelmiszeripari diákjaitól

2012. április 24., 16:29

A legrangosabb versenyek közül többet megnyertek, volt olyan, ahol az első 8 helyezettből 7 az iskola diákjai közül került ki. Az intézmények számára jó visszajelzést adnak ezek a versenyek az ott zajló szakmai munkáról és a diákoknak is jó élmény-,és ismertszerzési lehetőséget biztosítanak. A diákok egy része, kiváló eredményeinek köszönhetően mentesült a szakmai vizsga elméleti része alól.

Kimagasló országos szakmai eredmények az Élelmiszeripari diákjaitól

"Ez a pogácsa abban különbözik a többitől, hogy hajdinalisztől készült 50%-ban."

A hajdnia régen sokat használt, mára kissé elfeledett alapanyaga az étkezésnek. Ennek a növénynek az élettani hatását és alkalmazási lehetőségeit vizsgálták az Élelmiszeripari Iskola diákjai közül ketten, a mezőgazdasági és élelmiszeripari iskolák tanulóinak megrendezett, Csapó Dániel Emlékversenyen.

Szakály Dóra, 1/13 - Sütő-és cukrászipari technikus
Jótékonyan hat az érrendszerre és a cukorbetegségre.

"Ez egy mézes krémes. Egyszerű receptje van. 4 lapból áll és közte búzadara és tej keverékével krémet készítettünk."

Ez csak az egyik finomság, amelyhez mézet is lehet használni. Ezzel nyerték a diákok a tudományos diákköri verseny egyik kategóriáját. A diákok azt modnják: sokat tanultak ebből a versenyből.

Cséve Gábor, 1/13 - Sütő-és cukrászipari technikus
Sokminden újat lát az ember. A felkészülés során, ami fárasztónak tűnik, kicsit nehézkes, utólag visszanézve jó verseny volt.

A Csapó Dániel Emlékverseny három kategóriája közül kettőt megnyertek a szombathelyi iskola diákjai, és egy második helyet is elhoztak. Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen a sütő-és cukrászipari technikus tanulók az első 8 helyből hetet elhoztak. A földmérők is jól szerepeltek: az OSZTV-n harmadik, térinformatikai emlékversenyen második helyet szereztek. Az iskola vezetője szerint ezek a versenyek jó visszajelzést adnak a diákoknak és az iskolának is. Emellett a termékek egy része a napi kínálatban is megjelenik majd.

Böcskei Imre, igazgató - Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola
Ez külön öröm, hogy olyan termékekkel tudjuk a termékkínálatunkat szélesíteni, fokozatosan áttérni az egészségesebb táplálkozás iránáyba, aminek kidolgozásában saját tanulóink oroszlánrészt vállaltak.

A jelenlévők abban a szerencsés helyzetben voltak, hogy a különböző versenyeken készített finomságokból kóstolót is kaptak. A diákok sem jártak rosszul. A tárgyjutalmak mellett,  az országos tanulmányi versenyen elért jó eredményeknek köszönhetően például a sütő-és cukrász diákok egy része mentesült a szakmai vizsga elméleti része alól.