Hírek

Kilenc érmet szereztek a egyetem sportolói a MEFOB atlétikai országos döntőjében

2012. június 14., 20:34

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ hallgatói két számban bizonyultak a legjobbnak, hétben pedig ezüstmedált hoztak haza.

Kilenc érmet szereztek a egyetem sportolói a MEFOB atlétikai országos döntőjében

Tíz sportolóval képviseltette magát a Savaria Egyetemi Központ Veszprémben, ahol a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság atlétikai döntőjét rendezték. A vasi hallgatók közül Czindrity Attila aranyérmet nyert a 3000 méteres akadályfutásban 9 perc 18,15 másodperces időeredménnyel.

Czindrity Attila atléta, NYME-SEK
Ez  az aranyérem elvárt volt. Úgy gondolom, hogy ez teljesen reális, mert az előtte lévő edzések is nagyon jól sikerültek. Az edzőmmel azt is beszéltük meg, hogy ha az egyéni csúcsom közelében tudok futni, akkor mindenképpen esélyes vagyok az első helyre. Végül 2 tizeddel maradtam el az egyéni csúcsomtól, így sikerült is megszerezni az első helyet.

A sprinter Németh Nóra két számban is dobogóra állhatott: 100 méteres síkfutásban 12,67 másodperccel, míg 200 méteren 25,78-al végzett a második helyen. Emellett tagja volt a negyedikként záró 4X400-as váltónak is.

Németh Nóra atléta, NYME-SEK
Mindenki nagyon jó eredményt ért el. Én is nagyon meg vagyok elégedve a saját eredményemmel, mert már az idő is nagyon jó volt és még ezüstöt is nyertem. De első sorban, ha nem is lettem volna dobogós, de az időeredményem jó lett volna, akkor is nagyon meg lettem volna elégedve.

A MEFOB döntőjében remekül szereplő vasi hallgatók szinte valamennyien egyesületben is sportolnak: legtöbben a Szombathelyi Egyetemi SE és a Haladás VSE atlétái. A versenyre Lengyák György és Kívés István készítette fel őket.