Hírek

Kikapott a Falco

2010. december 13., 15:33
Küzdött, de kikapott a FALCO hazai pályán az Atomerőmű ellen. Jelenleg a szombathelyiek a tabella 7. helyén állnak. Idén már csak két mérkőzés vár a szombathelyiekre.
Kikapott a Falco

Az első negyedben is érezni lehetett: a vendégek szervezettebben kosaraznak, ám az eredmény ekkor még kedvezően alakult. 7 pontos hátrányt két nagyszerű triplával nem csak ledolgozta a Falco, hanem a vezetést is átvették Kálmánék. Doyne és Gosa is vitte a csapatot fontos kosaraival. Alekszejev viszont nem tudott megbirkózni a vendégek centerével. A nála mozgékonyabb Sales rendre lepattanót gyűjtött mellette, ráadásul ponterősnek is bizonyult. A szünetre két pontos paksi előnnyel vonulhattak a csapatok. A Falco játékosai kicsit az öltőzőben maradtak, hiszen a két pontos előnyét az ASE pillanatok alatt tovább növelte. Kálmánék kitartása azonban azt eredményezte, hogy ismét 1-2 pontos különbségig kapaszkodtak fel. Főként Gosa extra teljesítményének köszönhetően. Összesen 31 pontot szerzett az amerikai. A mérkőzés utolsó negyedére Alekszejev is magára talált és máris átvette a vezetést a FALCO. 5 perccel a mérkőzés vége előtt döntetlen volt az állás, majd 5 pontos előnyhöz jutott a hazai csapat. Hogy ez az előny miként olvadt el, és  mi történt, hogy végül mégis 10 pontos vereséggel hagyta el a parkettet a hazai együttes, az talán csak azzal magyarázható, hogy fejben és fizikálisan is felkészültebb volt a véghajrában az ASE.A végeredmény: FALCO SZOVA KC Szombathely -Atomerőmű SE, PAKS 76-86.


Vasárnap Szegedre látogatnak Pankárék, majd jövő szerdán hazai mérkőzésen a Pécs ellen játssza utolsó idei mérkőzését a FALCO.