Hírek

Kifejezetten nagy az érdeklődés Király Gábor Nemzetközi Kapustábora iránt

2013. június 26., 18:07

Turnusonkét 20-25 fiatal jön el Szombathelyre az ország különböző részeiből azért, hogy elsajátítsa a labdarúgó hálóőrök mesterfogásait.

Kifejezetten nagy az érdeklődés Király Gábor Nemzetközi Kapustábora iránt

Már a negyedik nyári turnusnál tart Király Gábor Nemzetközi Kapustábora. A háromnapos gyakorlásra  ezúttal is nagyon sok tanulni vágyó fiatal érkezett a vasi megyeszékhelyre.

Hegedűs Péter szakmai vezető, Király Kapustábor
“Meg lett határozva a korosztály: 10 évestől 20 évesig jöhetnek hozzánk. A 10-15 év közöttiek érdekes módon többen vannak. Az ország minden részéből, szinte mindenhonnan jöttek.”

A fiatalok között több olyan is van, aki már profi egyesület igazolt játékosa és azért jött Szombathelyre, hogy megismerkedjen a Király Gábor által képviselt edzésmódszerekkel.

Balogh Péter labdarúgó, Videoton FC U19
“Király Gábor nevére természetesen felkaptam a fejemet, mint minden korombeli kapus. Igazából a napok alatt minden edzés gyakorlási lehetőség.”

Az egészen kezdő tizenéves gyerekek számára még az alapok elsajátítása jelenti a legnagyobb kihívást. Ennek köszönhetően sokkal látványosabban tudnak rövid idő alatt is fejlődni.

Kiss Dániel labdarúgó, Haladás U12
“Első sorban az edzőktől tudjuk ellesni a kapusok fogásait. Napi kétszer is vannak edzések, délelőtt és délután. Nagyon érdekesek. Három nap alatt sokat tudtam fejlődni a vetődésben és a labdabiztonságban.”

A turnusok legjobbjai jutalomként a német Bayer Leverkusen csapatánál tölthetnek majd el néhány napot. Ennek is köszönhetően nagyon komoly, ám sportszerű verseny folyik   a táborozók között.