Hírek

Kibővült a Diáktanya a Nyitra utcai ÁMK-ban

2010. december 18., 17:12

A közösségi tér egy uniós pályázatnak köszönhetően egészült ki egy új helyiséggel. Itt a diákok különböző szakkörökön, foglalkozásokon vehetnek részt a szabadidejükben.

Kibővült a Diáktanya a Nyitra utcai ÁMK-ban

A városban nyolc hasonló információs pont működik, ahol a tanulók hasznosan tölthetik idejüket iskola után.


 Tánccal és adventi programokkal ünnepelte a Nyitra Utcai ÁMK a megújult közösségi teret. A Diáktanya ötlete 2006-ban vetődött fel, kellett ugyanis egy hely, ahol iskola után összejöhetnek, játszhatnak, szórakozhatnak a diákok. A központ több ütemben valósult meg: épült táncterem, megújult a pincefolyosó. Hagyományőrző programokra, kézműves foglalkozásokra, szakkörökre várják ide nemcsak a Nyitrásokat, hanem a környéken élő gyerekeket is. Az új helyiséget egy 17,5 milliós pályázat részeként alakították ki.


Tóth Tamás - művelődésszervező, Nyitra Utcai ÁMK
"Régi álmunk egy kézműves szakkör, ezt fogjuk itt megvalósítani és kellett egy olyan hely, amit csak ők, a gyerekek és a felnőttek használják."


Szombathelyen nyolc hasonló közösségi tér működik önkormányzati és civil kézben. Ezek mindegyike jól működik, van rá igény, és a város támogatja a bővítésüket.

Takácsné dr. Pálhegyi Beáta - ifjúsági koordinátor
"A fiatalok kezdeményezései, pályázati ötletei valósulnak meg ezeken a közösségi tereken."


A pályázaton nyert összegből online pályaválasztási tanácsadó rendszert építettek ki, de jutott pénz közösségi tereket népszerűsítő kiadványokra, személyiségfejlesztő programok megvalósítására is. A Nyitra Utcai ÁMK további tervei közt szerepel egy konditerem és egy multimédiás előadóhelyiség létrehozása.