MNB - 2
MNB

Hírek

Kézről kézre - Francia bohózat a színházban

2012. december 05., 17:54

Hűség és a hűtlenség a témája a Weöres Sándor Színház új darabjának. Hamvai Kornél rendezésében, a mindig aktuális témát dolgozza fel a történet. A premier december 7-én, pénteken 19 órakor lesz.

Kézről kézre - Francia bohózat a színházban

"Francine, gyere!.....végülis nekem is megtetszett, ha úgy vesszük."

Az 1930-as években, Párizsban a megcsalt férj így intézhette a kényes helyzetet. A Weöres Sándor Színház Kézről kézre című előadásában egy félreértés az oka mindennek. A Feydeau-bohózat fordulatokban gazdag, a fő motívumai a mindig időszerű hűség és a hűtlenség.

Mertz Tibor-játékmester
"Mindenki maga-maga találja meg  - mi, szereplők, illetve a nézők is külön-külön - fogják megtalálni azt a részletet benne, akár a hűség, akár a hűtlenség, akár a szerelem, akár a válás oldalán, ami őket érdekli, vagy amit inkább kinevetnek."

Férjek, feleségek, szeretők és udvarlók menekülnek egymás karjából és egymáshoz. A Francine-t alakító Nagy Cili a történet során 3 férfi karjában keresi a boldogságot. A szerelmi jelenetek a színésznőnek feladták a leckét.

Nagy Cili-színésznő
"Erre van egy nagyon jó vicc, a próbán történt: kérdezte az Ákos, a Horváth Ákos tőlem, hogy figyelj Cili, ez a csók, csókolózás, ez hogy lesz? Mondtam, hogy hát majd a főpróbahéten... Addig nem."

A darabot Hamvai Kornél fordította és rendezi, a játékmester a nyomozót alakító Mertz Tibor. A főbb szerepekben még Orosz Róberetet, Czukor Balázst és Csonka Szilviát láthatja a közönség. A Kézről kézre bemutatója december 7-én lesz, 19 órakor.