Hírek

Kezdődhet a kőszegi vár felújítása

2011. május 10., 19:03
A Jurisics-vár Kőszeg egyik legjelentősebb turisztikai látványossága. Közel 50 éve azonban nem jutott pénz a felújítására. Néhány hónapja már senki nem látogathatja: a város sikerrel pályázott, így uniós források segítségével hamarosan megkezdődhet a rekonstrukció I. üteme. Hétfőn írták alá a városházán a kivitelezővel a munkálatokról szóló szerződést.
Kezdődhet a kőszegi vár felújítása


Huber László - polgármester
"A turizmus szempontjából fontos nekünk, amellett, hogy műszakilag is megérett a felújításra. Sokkal attratkívabb, vonzóbb legyen, sokkal több látogatót vonzon a vársba. Akiktől remélünk több bevételt, ami a vállalkozókon keresztül csapódhat le."

A tervek szerint megújulnak, interaktív elemekkel bővülnek a látnivalók, a teljes elektromos és fűtési rendszert átalakítják, lesz ajándékbolt, játszóház is. A Művelődési Központ pedig kiköltözik a volt turista szállóba. A munkálatokba helyi vállalkozók is részt vesznek. A rekonstrukció érinti a város nagyobb rendezvényeit is.

Rimányi Krisztina - osztályvezető, Kőszeg
"Annyit tudunk most, hogy a Jurisics tére tervezett programok kifognak költözni a Fő térre. A várban tervezett progtamok pontos lebonyolítását még nem tudjuk. Ehhez az kellett, hogy eljöjjön ez a nap és aláírjuk a szerződést és egyeztessünk velük, hogy mik azok a feladatok, amit ebből betudnak vállalni. Mi az amit más helyszínre kell áthelyeznünk."

A közel 1 milliárd forintos rekonstrukciós munkálatok várhatóan jövő májusra fejeződnek be.