Hírek

Kevesebb pénz a színháznak

2011. március 03., 16:35
145 millió forint önkormányzati támogatással működik idén a Weöres Sándor Színház. Ez több mint 50 millió forinttal kevesebb, mint amennyire a működéshez szükség lenne - mondta sajtótájékoztatóján Jordán Tamás.
Kevesebb pénz a színháznak

Az igazgató, aki szerint a városi költségvetés igazi vesztese a színház, az évad tervezett programjairól is beszélt. 
 
Bár a költségvetés megfelelő sorában 195 millió forint szerepel a színház neve mellett, a tényleges önkormányzati támogatás mindössze 145 millió forint - mondta Jordán Tamás. A különbség abból adódik, hogy az épület bérleti díját és a Médiawave Fesztivál támogatási összegét is ide sorolták. Miközben még a tavalyi támogatásnál is 20 millió forinttal kevesebbet kapott a Weöres Sándor Színház, legalább 35 millió hiányzik az optimális működéséhez- állítja  az igazgató.
 
Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
"Az épület közel a duplájára nőtt. Csak megsaccolt költségeink vannak, hogy mennnyivel több az energia, a fűtés és hogy mit jelent a nagyobb színház működtetése személyzetben is."
 

A színház próbál faragni a kiadásain, így 5%-kal csökkentette a dolgozók bérét és a produkciókra fordítható költségeket is visszafogta. A társulat eközben a legközelebbi, március 12-ei bemutatóra készül. A Pygmalionban Higgins professzor szerepében Trokán Pétert láthatja majd a közönség, Lizát Csonka Szilva alakítja.A nagyszínpadon pedig a Kabarét próbálják. A premier március 19-én lesz.