Hírek

Két új bemutatót is tart a hétvégén a Mesebolt Bábszínház

2013. október 29., 16:57

Vasi mondák különleges világ elevenedik meg a színpadon, de Micimackó életébe is bepillantást kaphat a közönség.

Két új bemutatót is tart a hétvégén a Mesebolt Bábszínház

"Malacka! Én azt hiszem, hogy ezek a méhek gyanítanak valamit. Csak nem gondolják rólad, hogy a mézük után szimatolsz?"

Micimackó szereti a mézet. Ezt mindenki tudja. De bizony nem könnyű megszerezni a méhektől az ízletes finomságot, és bizony elkél Malacka segítsége. Milne nagyszerű művéből állított színpadra darabot a Mesebolt Bábszínház, középpontban a barátságról, a minden félelmet legyőző gyermeki kíváncsiságról, a dackorszakról.

Bartal Kiss Rita, rendező
Sokkal személyesebb az élmény, mintha moziban, tv-ben lát egy történetet, mint a színházban ahol megfoghatja a bábot, megsimogatja a színészt  vagy hozzányúlhat bármiféle kellékhez.

Az ördög mindig és mindenhol feltűnik a mesék világában. Nincs ez másként a vasi, pl. őrségi, Répce-menti mesék, mondák esetében sem. Ezekből válogatott és átdolgozás után készített önálló történetet a bábszínház. Kovács Géza igazgató rendezi a darabot, aki fontos céljának tartja, hogy a helyi legendákat, meséket megismertesse a gyerekekkel, felnőttekkel.

Kovács Géza, igazgató - Mesebolt Bábszínház
Ahhoz, hogy egy egészséges indentitástudat kialakuljon a gyerekekben, hogy fontosak legyenek a saját szülőföldjének meséi, történetei, egyáltalán a szülőföldje, ahhoz, ezeket a történeteket meg kell ismerni.

A Százholdas pagony meséi szombaton délután 16 órától elevenednek meg a Mesebolt Bábszínház kamaraszínpadán. Vasi mondákkal pedig vasárnap 10 órától találkozhat a közönség az MMIK színháztermében.