Hírek

Két tenisztornát is rendeztek a HVSE pályáin

2012. augusztus 31., 17:50

Több mint egy tucat egyesület közel 100 versenyzője nevezett a dupla tenisztornára, amelyet a Haladás VSE sporttelepén rendeznek.  A Bujtor Margit-emlékversenyen a 16 esztendős lányok, míg az Asbóth József Kupán a 16 éves fiúk lépnek salakra.

Két tenisztornát is rendeztek a HVSE pályáin

Idén a 16 esztendős fiúk kiemelt versenyével, az Asbóth József Kupával kezdődőtt meg a Vas Megyei Tenisz Szövetség által megrendezett teniszhétvége. A háromnapos viadalra több olyan játékos is érkezett, aki az első húszban van az országos ranglistán. A F16-os kategóriában Rendek Gergő az első kiemelt.

Rendek Gergő teniszező, ÁBRIS 2010
"Sok barátom érkezett ide. Ők mondták nekem, hogy ez nagyon családias hangulatú verseny. Nagyon jók a pályák. Szerettek idejönni és ezért jöttem el ide én is. Azzal a céllal érkeztem, hogy megnyerjem a versenyt."

A szervezők  összesen nyolc kategóriában rendeznek versenyt, melyek közül idén a leány 16 és a fiú 16 a két országosan is kiemelt viadal. Az erőfelmérőn a vasi színeket a Savaria TC, a Haladás VSE és a Kőszeg ifjú teniszezői képviselik majd.

Csetényi Sándor főtitkár, Vas Megyei Tenisz Szövetség
"A fiúk, aki előbb kezdenek 21-en vannak, elég sok egyesületből jöttek. Helyiek négyen vannak. Az országos legjobb 20 közül négyen vannak itt. A lányoknál öten vannak az első 20-ból."

A szervezők kifejezetten büszkék arra, hogy a Bujtor Margit-emlékversenynek 1960, míg az Asbóth József Kupának 1987 óta ad otthont Szombathely. A két torna iránti érdeklődés a kezdetek óta nem csökkent, így idén is szép számmal érkeztek ifjú teniszezők a vasi megyeszékhelyre.