MNB - 2
MNB

Hírek

Két szombathelyi párbajtőr érem

2013. október 09., 17:23

Két érmet nyertek a Szombathelyi Vívóakadémia sportolói az  őszi szezon első jelentősebb korosztályos párbajtőrversenyén. Szabó Viktória az első, míg Bakos Bálint a harmadik helyen végzett a kadetek között.

Két szombathelyi párbajtőr érem

Kifejezetten népes mezőny gyűlt össze az őszi szezon első komolyabb erőpróbájára: a kadet lányoknál 54-en indultak. A szombathelyi Szabó Viktória egyenletes teljesítményt nyújtva magabiztosan menetelt a válogató viadal döntőjébe, ahol a korosztályos világbajnokságot is megjárt diósgyőri Nagy Kinga várt rá.

Szabó Viktória versenyző, Szombathelyi Vívóakadémia
“Én vezettem már talán 7:3-ra is. Utána sajnos kiegyenlített az ellenfelem, aki a vb-n is volt. De utána szerencsére össze tudtam magam szedni, tudtam koncentrálni és nagyon szoros küzdelemben a végén hajszállal, de az idegek csatáját én tudtam megnyerni.”

A kadet fiúknál még többen, összesen hetvenen léptek pástra. A szombathelyi Bakos Bálint több nagy csatát nyert meg szoros küzdelemben és bár egészen az elődöntőig masírozott, ott a válogatott pécsi Tóth Gergő megálljt parancsolt neki, így végül a harmadik helyen végzett.

Bakos Bálint versenyző, Szombathelyi Vívóakadémia
“Én szerintem ez nagyon jól sikerült, hiszen a verseny sem úgy indult, ahogy szerettem volna. Egyből kikaptam 3:0-ról 5:3-ra az első selejtező meccsen. De utána összeszedtem magam és sikerült egyenes ágon a főtáblára jutnom. Végül egy szoros asszóban kaptam ki a döntőbe jutásért.”

Patócs Zsolt tanítványai számára nincs megállás, ugyanis már a következő nagy versenyre, egy felnőtt válogatóra készülnek. Szabó Viktóriának ez lesz az első megmérettetése a legnagyobbak között.