Hírek

Két légiósát is lecserélte a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely

2013. január 03., 16:36

Michael Fey helyére Zeljko Zagorac érkezett, míg Jonathan Levyt Janou Rubin váltotta. A két új szerzemény a vasiak szombati, Pécs elleni bajnokiján öltheti magára először a szombathelyi gárda sárga-fekete szerelését.

Két légiósát is lecserélte a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely

A vártnál lényegesen gyengébben kezdte a 2012-2013-as bajnoki szezont a SZOVA-Trend Optika KC NB I-es kosárcsapata, ezért a vasi klub vezetősége a szakmai stábbal egyetértésben úgy döntött, hogy változtat a játékoskeret összetételén. Első lépésben a gárda két légiósától, Michael Feytől és Jonathan Levytől váltak meg. A helyükre már meg is érkezett  a szlovén Zeljko Zagorac és az amerikai Janou Rubin, akiktől nagyon sokat vár Bencze Tamás vezetőedző.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
"Első sorban azt várom, hogy veszélyesebbek leszünk kintről és bentről is. Ami azt jelenti, hogy a játékainkból adódó külső lehetőségeinket jobban tudjuk értékesíteni, mert a Rubin érkezésével egy kívülről kifejezetten jól dobó játékossal erősödtünk."

A két új játékos közül Janou Rubin az ismertebb név a szombathelyi szurkolók számára, az amerikai hátvéd ugyanis az elmúlt szezonban a Sopron csapatát erősítette, melyben 16,5 pontos átlagot produkált. A 193 centiméter magas kosaras a cseh Levharti Chomutov együtteséből igazolt a vasiakhoz.

Jonou Rubin kosárlabdázó, SZOVA-Trend Optika KC
"Arra emlékszem, hogy tavaly amikor a Sopronnal itt voltunk Szombathelyen akkor nagyon sok szurkoló volt kint a meccsen. Más nem igen maradt meg bennem, de még talán az, hogy kikaptunk. A Falco amúgy egy nagyon jó csapat, jó játékosokkal és egy jó edzővel."

A szlovén Zeljko Zagorac korábban játszott hazája válogatottjában is. A 204 centiméter magas center a Geoplin Slovan Ljubljana csapatát hagyta ott  a SZOVA-Trend Optika KC kedvéért. A kifejezetten  ponterős  kosaras előző klubjában mérkőzésenként 20 pont feletti  átlagot ért el.